Annonce
Struer

Godt 400 test om dagen er for lidt: - Køen under brobuerne taler for sig selv

Presset på kommunens eneste testcenter i Østergade i Struer er så stort, at kommunen nu efterlyser mere kapacitet hos Region Vestjylland. Eksempelvis med oprettelsen af endnu et testcenter på Thyholm. Arkivfoto: Morten Stricker
Kapaciteten er presset til det yderste i testcentret i Østergade i Struer, der blandt andet har måttet afgive personale til testcentrene i Viborg - nu beder kommunen om mere kapacitet til test og flere tider til vaccinationer.

Struer: - Jeg kom forbi brobuerne i aftes ved 19-tiden. Hvis man manglede yderligere argumenter for vores ønske om at få mere testkapacitet, så kunne man rent bogstaveligt få syn for sagen. Køen til en kviktest slangede sig nemlig ind under buerne. Det taler for sig selv.

Formanden for Coronaudvalget i Struer Kommune, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller, fortæller til avisen, at kommunen på baggrund af presset, nu har bedt Region Midtjylland om yderligere kapacitet.

Det gælder ikke bare for kvik- og pcr-test, men også for tider til vaccination, siger Jesper Thyrring Møller.

Annonce

- Det er vores klare indtryk, at der er færre tider i Struer end andre steder. Det vil vi gerne have ændret på, siger han.

Langt til test

Under og efter nedlukningen for et år siden, var der to steder, hvor borgerne i kommunen kunne blive testet. Ud over Struer Energi Park, så blev der også åbnet for kviktest i Midtpunktet Thyholm.

Hvis man manglede yderligere argumenter for vores ønske om at få mere testkapacitet, så kunne man rent bogstaveligt få syn for sagen. Køen til en kviktest slangede sig nemlig ind under buerne. Det taler for sig selv.

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør og formand for Coronaudvalget, Struer Kommune

Det midlertidige testcenter på Thyholm lukkede 27. august, men kommunen ser gerne at der igen kan blive testet på Thyholm.

- Det vil være ønskeligt, hvis yderligere testkapacitet betød, at borgerne på Thyholm ikke fik så langt til et testcenter. Men modsat situationen i fjor, så er der denne gang ikke formuleret et krav om, hvor mange kilometer borgerne maksimalt må have til et testcenter, siger Jesper Thyrring Møller.

Annonce

Kan følge med

Line Hansen, der er ansvarlig for driften af Vaccinationsenheden Vest, har ikke umiddelbart planer om at udvide adgangen til vaccination i Struer:

- Indtil nu har vi kunnet følge med. Det har været muligt at få tider inden for en uges tid, og har der været behov for at komme hurtigere frem i køen, har der været ledige tider i Holstebro, forklarer Line Hansen.

Desuden kan det være en fordel at følge med i, hvordan det udvikler sig. Onsdag var tiderne for eksempel reserveret til vaccination af børn, men det var ikke alle tider der blev udnyttet.

- Så de blev frigivet til vaccination af voksne, og vi kan også få mulighed for at udvide åbningstiderne, siger Line Hansen.

Torsdag morgen måtte man vente til tirsdag den 14. december, hvis man ønskede at reservere en tid i Holstebro.

Alle tider var optaget, hvis du forsøgte at finde en tid til at blive vaccineret i Struer.

Annonce

Lang kø

Samtidig var der stadigvæk udsigt til lang kø til en test.

- Vi udfører lidt over 400 test om dagen i Struer, og vi forsøger hele tiden at få personale ind, så vi kan følge med, fortæller Karina Willemoes Ladefoged, som er chefbioanalytiker ved Hospitalsenheden Vest i Holstebro.

Her er hun ansvarlig for testkapaciteten i Struer, Holstebro og Lemvig.

- Vi må fordele os, så godt vi kan, og som tingene har udviklet sig, har vi på det seneste også sendt personale til Viborg for at hjælpe til, hvor der er endnu større pres på. Vi hjælper hinanden, og får vi mere personale, vil vi også udvide kapaciteten, siger hun.

- Det kræver lidt tålmodighed, når folk møder op til en test. Vi ved det godt og gør det så godt, vi kan, forsikrer hun.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Ny fond bevilger penge til sø-restaurering: Vi har faktisk fået mere end vi har bedt om

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Dorte var på scenen for første gang: - Vi fandt sammen som et band over et par flasker rødvin

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Vestjylland

Efter amputationsskandalen: Fyret koncerndirektør afløses midlertidigt af to personer fra egne rækker

Vestjylland

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Lemvig

Selv om økonomien ser fornuftigt ud styrer kommunen mod at få en bøde

Leder For abonnenter

Regionen må bruge de tilbud, man selv har betalt for at få etableret

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Struer

Apple stjal Karin fra B&O, men da hun efter syv år i Silicon Valley fik frit valg mellem job for B&O i enten Lyngby eller Struer, vendte hun hjem

Lemvig

Kort tid efter indvielsen: Regionen bruger sundhedshuset alt for lidt

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Lemvig

Porup får nu indflydelse uden for banen

Lemvig For abonnenter

Video - specialdyrlæge stak kniven i hvalen: - Det lugter altså slemt

Lemvig

Bare der er flere der vil få den samme gode idé

Annonce