Annonce
Debat

Godt at fejre hverdagens helte

Lederfoto fra Lokalredaktør Lars Kamstrup.
Annonce

Det er en god ting, der bliver sat fokus på hverdagens helte, som er på det rette sted på det rette tidspunkt, og som gør den nødvendige indsats, når et andet menneskes liv er i fare.

I dagens avis kan du læse om to mennesker, hvis liv er fortsat, fordi der var nogle i nærheden, da døden helt uventet bankede på. Og det var nogen, der vidste, hvad de skulle gøre, og de havde også det nødvendige udstyr i nærheden.

For kort tid siden kunne vi fortælle om et lignende tilfælde i Harboøre, hvor det også fik afgørende betydning, at de rigtige, handlekraftige mennesker var i nærheden, og at der var en hjertestarter, de kunne få fat i.

Vi bor i et område, hvor der for mange er rigtig langt til hospitalet, og hvor ambulancen også skal køre i mange kritiske minutter, før den er fremme. Derfor er det vigtigt, at der er lokale mennesker, der har påtaget sig det ansvar, at de træder til, når alarmen går.

Det er hjerteløbere, og det er flot, der er så mange, der har meldt sig til at ville gøre en indsats, hvor de kan være hurtigere fremme end ambulancefolkene.


De mennesker, der redder liv for andre, fortjener at blive fremhævet for denne indsats


Det er også flot, at der efterhånden er så mange hjertestartere hængt op, at der ofte er en i nærheden. Hvert minut er kostbart, når et hjerte går i stå, og derfor er det vigtigt, hjertestarterne er der. Og de er ikke - som de var i starten - bag lukkede døren efter lukketid. Nej, de hænger ude i det fri, så alle kan komme til dem, uden der skal slås døre eller vinduer ind.

De fleste kommer heldigvis aldrig i brug. Men lige pludselig er de livsvigtige, og heldigvis er der mange, der på deres telefon har en app, der viser, hvor den nærmeste er. Hvis du ikke har den installeret, så få det gjort.

De mennesker, der redder liv for andre, fortjener at blive fremhævet for denne indsats, og derfor er det også godt, der bliver kåret hjertereddere, og hvad man nu ellers kan kalde det. Det kunne inspirere endnu flere til at tage de kurser, som vil stille en langt bedre, hvis man pludselig skulle komme i den situation, at et andet menneskes liv er afhængig af, at du ved, hvad du skal gøre, indtil hjælpen når frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Boykot Vinter-OL i Beijing 2022

Lemvig

Storfisker vil frifindes for anklage om kvotefusk - seks vestjyske fiskere er også tiltalt

Annonce