Annonce
Navne

Godt fundament til at arbejde i byrådet

Den nye bypark og den nye købmandsforretning er med til at vise den positive udvikling i Tvis, siger Per Nørgaard Mortensen. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Efter 12 år i skolebestyrelsen og fire som formand for borgerforening forsøger Per Nørgaard Mortensen at komme i byrådet
Annonce

Tvis: Tolv år i den lokale skolebestyrelse og fire år som formand for den lokale borgerforening. Det er et godt fundament for at forsøge at komme ind i byrådet, mener Per Nørgaard Mortensen, 53. Han har sagt ja tak til at stille op for Venstre i Holstebro Kommune. Den formelle opstilling sker senere i foråret.

- Jeg vil gerne kæmpe for det lokale, men går ind for dialog og samarbejde og vil gerne være med til, at der ikke går for meget sognerådspolitik i det. Det skal gerne være fedt at bo i hele Holstebro Kommune. Det er med til at tiltrække nye borgere, og når der kommer nye tilflyttere, skal der naturligvis også være gode forhold med grunde, huse, handel og et rigt foreningsliv at tilbyde i Tvis, siger han.


Jeg vil gerne kæmpe for det lokale, men går ind for dialog og samarbejde og vil gerne være med til, at der ikke går for meget sognerådspolitik i det

Per Nørgaard Mortensen, byrådskandidat (V)


Som formand for borgerforeningen har han flere gange været i dialog med kommunen om at sikre, at der blev etableret nye byggegrunde i lokalområdet.

- Jeg har altid syntes, at den politiske del af arbejdet i borgerforeningen har været det sjoveste. Derfor håber jeg også at kunne arbejde politisk med sagerne i byrådet, siger Per Nørgaard Mortensen.

Annonce

Børn og unge

Børne- og unge-området har hans særlige interesse. Dels efter de mange år i skolebestyrelsen ved Tvis Skole. Dels efter erfaringer med sønnen Anders, 19, der er autist, har ADHD og epilepsi.

- Han er båret godt gennem skoleforløbet af dygtige ledere og lærere, forstående kammerater og deres forældre, men det kræver en ressourcestærk familie at agere i. Og jeg vil gerne være med til at arbejde for, at man her - lige som man forsøger at gøre for virksomheder - kunne skabe et mere familievenligt system med en fælles indgang. Hvor beslutninger kan træffes på tværs af organisationen, forklarer han.

Annonce

Landsbypræget

Lokalt vil han arbejde for, at der udformes en landsbystrategi.

- Jeg mener, at Tvis bør udvikle sig i et kontrolleret tempo, så nærheden i landsbymiljøet bevares samtidigt med den høje service.

Hans ambition er at opbygge et bredt lokalt netværk, som kan være med til at inspirere hans indsats i det politiske arbejde.

Annonce

Scenevant

Per Nørgaard Mortensen har altid interesseret sig for amatørteater.

- Som jeg nok valgte, fordi jeg ikke var så god til fodbold, smiler han.

Han husker, at man allerede som 15-årig var med på friluftsscenen i Tvis i stykket "Landmandsliv".

Med 16 års lokalt foreningsarbejde i bagagen håber Per Nørgaard Mortensen at finde vej til Holstebro Byråd. Foto: Lars Rask Vendelbjerg

- Det har betydet meget for min udvikling, at jeg lærte at stå en en scene, fortæller han.

Lige siden har han arbejdet med både amatørteater og revy. Han er kasserer i Teater Midtvest, der som ambition har at højne miljøet for amatørteater i Herning-Holstebro-området.

Per Nørgaard Mortensen er uddannet som civiløkonom og har de seneste ni år været salgs- og marketingansvarlig hos Kronospan, der producerer spånplader og sælger byggematerialer i Danmark og Sverige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce