Annonce
Lemvig

Godt resultat for Dansk Flygtningehjælp

Arne Gottlieb var koordinator for indsamlingen og godt tilfreds. Foto: Benny Gade.
Indsamlerne fik godt 35.000 kroner i bøsserne i Lemvig Kommune
Annonce

Lemvig: Indsamlerne til Dansk Flygtningehjælp fik helt nøjagtigt 35.268,93 kroner i bøsserne, da de søndag besøgte hjemmene i Lemvig Kommune.

- Det er et godt resultat, siger Arne Gottlieb, som koordinerede indsamlingen.

Søndag formiddag troppede en flok frivillige op i Kirkehuset i Lemvig for at gå ud og samle ind til Dansk Flygtningehjælp. De kom til trods for, at det regnede, og de var klar til at gøre en indsats for at hjælpe nogle af verdens mest udsatte mennesker. Kirkehuset havde velvilligt stillet deres foyer til rådighed, så de kunne stå godt beskyttede og få udleveret indsamlingsbøsser. Alle kastede sig ud i vejret med bevidstheden om, at når de kom tilbage til kirkehuset, ville de blive modtaget med kaffe og kage, som var sponsoreret af Kvickly Lemvig. I Nørre Nissum var der en stor gruppe elever fra Nørre Nissum Efterskole, der trodsede vejrguderne for at hjælpe flygtninge. Samtidig gik de med bevidstheden om, at de mennesker, de skulle være med til at hjælpe, end ikke havde mulighed for at komme i ly for vejret uden deres hjælp.

Heldigvis blev det tørvejr i løbet af dagen, så derfor var mange af indsamlerne tørre, da de kom tilbage til Kirkehuset med resultatet af deres anstrengelser.

Da indsamlingen var afsluttet, blev indsamlingsbøsserne deponeret i Vestjysk Bank, som igen i år havde påtaget sig opgaven med at tælle resultatet op.

Det lykkedes Lemvigs indsamlere at samle 35.268,93 kroner ind til Dansk Flygtningehjælps internationale arbejde. Det er et godt resultat, lyder det fra Arne Gottlieb, som koordinerede indsamlingen i Lemvig.

Har du ikke haft besøg af en indsamler, kan du stadig give et bidrag på Mobilepay nummeret 800055 eller på flygtning.dk.

I år samler Dansk Flygtningehjælp ind til at give mennesker på flugt tag over hovedet. Om det består af mursten, plastik, ler, blik eller bambus, har alle mennesker brug for et hjem for at overleve.

Det gælder i verdens største flygtningelejr i Bangladesh, hvor næsten én million mennesker lige nu er stuvet sammen under usle forhold. Det gælder i Yemen, hvor sulten truer 10 millioner mennesker på livet. Og det gælder for millioner af syrere, der fortsat er tvunget på flugt fra krigens ødelæggelser i enten deres eget land eller til et af nabolandene.

For 218 kroner kan Dansk Flygtningehjælp give en familie på flugt udstyr til at lave et midlertidigt hjem. Det består af en presenning, 50 meter reb, 20 meter stålwire og 20 bambusstænger. For 1000 kroner kan op mod fem familier få midlertidigt tag over hovedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce