Læserbrev

Græm Kær-gate. Hvad tænker og svarer borgmesteren

Bent Hougaard vil gerne have et svar fra kommunens borgmester om hvordan han forholder sig til "Græm Kær-gate", som han kalder udstykningsdenatten i Vester Husby.Arkivfoto: Johan Gadegaard

Debat: Jeg skal ellers lige love for, at hr. Carsten Nørgaard er blevet en kende mopset over mit læserbrev med overskriften: ´Er der et barn tilstede?´, i den verserende debat om naturgenopretning versus sommerhusbyggeri i Græm Kær. Nogle ville nok betegne hr. Nørgaard som en sur gammel mand. Men det kunne jeg aldrig selv finde på. Jeg ved jo ikke, hvor gammel han er. Til gengæld er det mit indtryk, at hr. Nørgaard ikke er belastet af humoristisk sans.

Hr. Nørgaard ´har stor tillid til at H.C & Compagni gør hvad de føler er bedst for kommunens borgere, også jer i Vester Husby´. I sig selv en betryggende udtalelse. Jeg kender ikke det omtalte firma, men har gættet mig frem til, at det nok mere sandsynligt er et indforstået slangudtryk for borgmesteren og den socialdemokratiske byrådsgruppe, brugt af partiets medlemmer, som hr. Nørgaard muligvis tilhører. Indrømmet, jeg kan tage fejl. Men jeg er ikke optaget af, hvad H.C. & Compagni føler. Mit ærinde er at få at vide, hvad de tænker.

Derfor formulerede jeg 3 spørgsmål til borgmesteren, som det pågældende barn skulle fremføre i betragtning af, at vi voksne i Vester Hus-området hidtil kun er blevet mødt med dyb tavshed, grænsende til ringeagt overfor en pæn stor gruppe borgere, der vil i dialog. Derfor den nye strategi: Få et klimabekymret barn - a la Greta Thunberg, som fik flere ministre op af stolene – til at gå i strejke foran borgmesterens dør indtil han har svaret, udstyret med lidt sund slik, cola og mobiltelefon, så vennerne på Facebook kunne følge slagets gang, sammen med os voksne. Når alt er prøvet, så prøv noget nyt, var tankegangen. Men den gik ikke, for hr. Nørgaards fantasi stak helt af med ham:

” Jeg er tæt på at sammenligne det med hvad IS krigere udsatte børn for, en bombe om maven og gør så meget skade som muligt”. PUFF! Der røg det Rådhus!!

Ok, send børnene ud at lege. Men hvad så med de 3 spørgsmål, som sagen drejer sig om? Mit nye håb er derfor at få en person, som har stor tillid til borgmesteren, som har kontakt med og på talefod med ham, til at svare på følgende:

  1. Hvorfor han er så tavs?
  2. Hvad er hans begrundelse for at sidde den oprindelige lokalplan overhørig?
  3. Hvordan forholder han sig til sit partis naturgenopretningspolitik?

Jeg peger på hr. Nørgaard, som ham, der påtager sig opgaven – og krydser fingre indtil jeg får et svar.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Nordea-fonden siger stop for Lemvig prisen

Lemvig

Bedriftsbesøg: Formanden for landboforeningen tager imod

Lemvig For abonnenter

Ung Lemvig-rytter havde sin debut i de franske alper: Styrtede to gange, men fik masser af erfaring

112

Fik tyvebesøg under havearbejde

Struer For abonnenter

Rejsen fra Somalia: Jeg er fri i mit hjerte nu

Læserbrev

Tyskere til kasse 1. De hemmelige gæster i dit supermarked

Debat: Turismen er på sit højeste om sommeren, og det kan også mærkes på detailhandelens omsætning, når der skal købes ind til grillaftener eller indehygge. Hver tredje krone som de danske og udenlandske turister bruger på deres ferie i Danmark, går til detailhandel, hvor føde- og drikkevarer er en central post, viser tal fra VisitDenmark. Turisternes forbrug bidrager til en omsætning på 40,9 milliarder kroner og godt 33.000 arbejdspladser i detailhandelen. Turister i byerne så vel som ved kysterne bidrager til den store omsætning. Sidstnævnte i særlig høj grad, da mange laver egen mad, når de bor på camping eller i feriehus. Der er størst sandsynlighed for at møde en tysk turist i det lokale supermarked. Tyskland er det suverænt største udenlandske marked for dansk turisme, målt på omsætning og overnatninger på de danske overnatningssteder. Tyskerne er kendte for at have mad med hjemmefra til ferien, da momsen på fødevarer i Danmark er meget højere end i Tyskland. Men faktisk køber tyskerne en hel del i Danmark, og deres døgnforbrug er også steget betragteligt over de senere år. Det er de meget bevidste om hos De Samvirkende Købmænd, som blandt andet repræsenterer godt 1400 supermarkeder og discountbutikker i hele landet. Spørger man de danske købmænd, så efterspørger tyskerne i stor stil danske fødevarer og specialiteter. Det gælder blandt andet klassikere som sild, marmelade med hele bær, kirsebærvin, ost og snaps. Til det tyske morgenbord er det også et hit at købe friske basser og morgenbrød hos den lokale bager eller købmand. For mange tyskere er en god dansk hotdog også et fast menupunkt på ferien, og det kræver en tur til købmanden efter remulade, røde pølser, agurkesalat og ristede løg. Is og slik fra danske producenter er også populære. Hver tredje tyske kystturist har hunden med på ferien, og den skal også forkæles, når den er på ferie i Danmark. Selvom tyskerne er vilde med de danske kyster, de dejlige feriehuse og vores smukke natur, så har tyskerne også en stor forkærlighed for de produkter de kender hjemmefra. Danske købmænd i feriehusområderne fortæller blandt andet, at tyskerne efterspørger varer som Sauerkraut, smør uden salt, særlig tysk suppebouillon og produkter fra Dr. Oetker og Knorr. Når ferien lakker mod enden i Danmark, så vælger mange tyskere også at købe særlige danske føde- og drikkevarer med hjem – både til eget forbrug og som gaver.

112

OPDATERET: 35-årig overfaldet med bat i sit hjem

112

Råbte ad hjælpsomme betjente

Annonce