Annonce
Mad og drikke

Græskarboller

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

Jeg synes faktisk, at de er ret sjove, disse små boller. Faktisk så sjove, at jeg har lavet en stop motion-film til Valsemøllen. Så hvis du vil se, hvordan man gør, kan du tjekke Valsemøllens Instagram ud.

Tit leder jeg efter inspiration på nettet og hold nu op, jeg kunne blive ved med græskar.

Opskrift:

220 g græskarpuré

1,5 tsk. tørgær

1,5 dl vand

1 spsk. ahornsirup

1 tsk. salt

450 g mel

Tilsæt vand, gær og ahornsirup i en stor skål og bland grundigt.

Lad stå i cirka fem minutter.

Tilsæt græskarpuré til gærblandingen og rør.

Tilsæt mel og salt og ælt, indtil dejen slipper.

Anbring dejen i en smurt skål og lad den hæve i halvanden time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

Del dejen i otte lige store stykker.

Rul hver enkelt til en kugle.

Tag et langt stykke snor.

Placer bollen midt på snoren og pak den ind som en pakke fire gange, indtil bollen er opdelt i otte lige store stykker. Bind snoren øverst.

Lad dejen hæve igen i 30 minutter.

Dejen puster ud omkring snoren og laver græskarformer.

Forvarm ovnen til 170 grader.

Bag bollerne i 15-20 minutter. Lad dem køle af, før du fjerner snoren.

Foto: Skovdalnordic.com
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nu kan du kommentere mulig skolefusion

Holstebro For abonnenter

Her er ministerens tre bud: Sådan kan man komme mink-massegrave til livs

Annonce