Annonce
Mad og drikke

Græskarpie med bladmønster på toppen

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce

I oktober er det den store bagedag 15. oktober. Det er efterårsferie, så der er masser af tid til at bage.

Der er utrolig meget mad i et græskar, og græskar fylder godt i maven. Kødet har et lavt indhold af kulhydrater (4,2 gram per 100 gram), hvilket betyder, at du kan spise løs og samtidig holde dit blodsukker stabilt og taljemålet intakt. Græskar er simpelt hen ideel slankemad.

Men i oktober bager vi jo, så tjek gode opskrifter på det salte køkken ud med græskarsuppe, bagt græskar og meget mere i vores kogebog "Mad Til Det Virkelige Liv. Efterår".

150 g smør

200 g hvedemel

150 g mandelmel

1 tsk. kardemomme

125 g sukker

1 æg

1 spsk. vand

300 g græskar

1 tsk. citronsaft

100 g marcipan

Remonce:

2 æg

100 g sukker

50 g marcipan

Skær smør i tern og smuldr i mel og mandelmel.

Tilsæt kardemomme og sukker og saml dejen med æg og vand.

Læg dejen på køl.

Skær tynde både af græskar og dryp med citronsaft.

Del dejen i to. Den ene portion skal være lidt større end den anden.

Tryk dejen ud i formen, der måler cirka 30 centimeter.

Fyld remoncen i. Den laves ved at piske æg og sukker sammen og rive marcipan i. Det hele røres til en ensartet masse og hældes i bunden af tærteformen, som er beklædt med tærtedej.

Læg græskar ovenpå og læg lidt marcipan på toppen.

Rul resten af dejen ud på et meldrysset bord

Stik blade ud med en udstikker og dæk kagen med blade.

Pensl og bag i ovn i 30 minutter ved 200 grader.

Foto: Skovdalnordic.com
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Lemvig

Tyv stak af med værktøj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ellen Trane Nørby vil være borgmester

Alarm 112

Peter Madsen skal for en dommer onsdag formiddag efter flugt

Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Annonce