Annonce
Lemvig

Blev sendt hjem sammen af Mette Frederiksen: Nu er graverne igen på arbejde

Arne Y. Andersen har sat en håndskrevet seddel op i udhængsskabet om, at han skal have lov til at abejde alene under corona-krisen. Han har dog telefonen på sig, så han kan ringes op. Foto: Benny Gade
Først blev de sendt hjem - men nu er graverne som de første, offentligt ansatte igen tilbage på deres vante arbejdsplads blandt gravstenene

Ramme: Da statsminister Mette Frederiksen sendte alle offentligt ansatte hjem på deres hjemmekontorer, gjaldt de også landets gravere på kirkegårdene. Nu er de imidlertid tilbage, for det har været svært at forklare, hvorfor en graver ikke kunne få lov til at arbejde på en kirkegård, hvor han for det meste var alene. Derfor er der i denne uge åbnet op for, at graverne kan vende tilbage, og det er de gjort i vid udstrækning.

Arne Y. Andersen, der er graver ved Ramme Kirke, har allerede taget fat på forårsarbejdet på kirkegården.

- Vi fik en skrivelse fra provsten mandag aften om, at vi kan gå i gang igen - så jeg tog fat i går, tirsdag, fortæller Arne Y. Andersen.

Annonce
Vi står blandt andet til rådighed i forbindelse med for eksempel begravelser, og så kan det i forvejen være svært ikke at komme tæt på andre

Arne Y. Andersen, graver

Hold dig væk

Der er dog nogle betingelser knyttet til arbejdet. Blandt andet er det en betingelse, at der bliver opsat et skilt på kirkegården, der fortæller, at gæster ikke må kontakte graveren direkte, selv om han er på arbejde. Man skal ringe til ham.

- Jeg har derfor også sat et skilt op om, at man ikke må kontakte mig. Den sidder blandt andet i udhængsskabet ved indgangen, fortæller Arne Y. Andersen.

Faktisk har gæsterne på kirkegården været gode til at holde afstand.

- Der var lige en enkelt, der kom forbi, men jeg bad ham holde sig lidt på afstand. De øvrige har holdt en pæn længde til mig, og har jeg set nogen kommer imod mig, har jeg blot valgt at gå i den modsatte retning, siger Arne Y. Andersen.

Fornuftig hjemsendelse

Han finder det ganske fornuftigt, at offentligt ansatte er sendt hjem under den nuværende carona-krise, og derfor ønsker han også selv at holde en afstand til kirkegårdens gæster.

- Jeg har jo også en familie og nogle børn, som jeg skal tage hensyn til, men jeg har det ok med at være tilbage på arbejde igen. Selv om det selvfølgelig ville være mere sikkert at gå hjemme, siger han.

Reelt kunne han godt arbejde hjemmefra. Kirken er ved at indføre et nyt opmålingssystem på kirkegården, der kræver, at en masse data skal lægges ind på en computer. Det har han blandt andet fået den forløbne uge til at gå med. Men der er også arbejde, der venter på selve kirkegården.

- Jeg nåede at få fjernet alt gran, inden vi blev hjemsendt, men nu skal jeg også have pyntet op med blandt andet stedmoderblomster på gravene. Det er jeg gået i gang med nu, siger Arne Y. Andersen.

Normalt ville han også være i gang med at klippe hække i det tidlige forår, men det får vente til senere, hvor der forhåbentligt er mulighed for at købe sig til nogle timers hjælp.

- Og reelt kunne stedmoderblomsterne også vente, hvis jeg skulle være hjemme. Men vi er jo på kirkegården alligevel. Vi står blandt andet til rådighed i forbindelse med for eksempel begravelser, og så kan det i forvejen være svært ikke at komme tæt på andre, siger Arne Y. Andersen.

Så nu arbejder han igen på kirkegården, men i ensomhed.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Mindre opgaver rykkes frem

Lemvig

Campingpladser starter forsigtigt op

Annonce