Annonce
Lemvig

Opdateret: Grisetransport væltet - 350 smågrise aflivet

Nordvestjyllands Brandvæsen blev torsdag eftermiddag kaldt ud til en væltet grisetransport. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Brandmænd måtte torsdag eftermiddag bære flere hundrede grise ud af en forulykket grisetransport, der havde mast flere af dyrene under ulykken. Ulykken skete på en sidevej til Damhusvej mellem Vemb og Bækmarksbro.
Annonce

Bækmarksbro: De blev mødt af skrig og hvin - de brandmænd og politifolk, der torsdag blev kaldt ud til en sidevej til Damhusvej mellem Vemb og Bækmarksbro.

Da brandbilen kørte ind på grusvejen, mødte synet af en væltet grisetransport brandmændene. Men det var i ørerne, de største indtryk, brændte sig fast.

I en væltet grisetransport lå 700 grise fanget - klemt ovenpå hinanden i den tonstunge vogn. Og så måtte arbejdet ellers i gang.

- Vognen lå på siden, og man kunne ikke åbne bagklappen og få grisene ud. Så vi måtte skære hængslet fri, og gå ind i vognen og hente hver eneste gris ud, som jo lå hulter til bulter, fortæller indsatsleder Jean Warming.

Han fik meldingen om den forulykkede grisetransport klokken 14.48, og var først færdige omkring klokken 20 på den lille grusvej, der grænser op til en nærliggende landejendom.


Mange er blevet mast ihjel. Det er naturligvis en træls opgave at komme ud til. Men det klarer vi nu også. Og der er trods alt forskel på mennesker og dyr, når man er ude på sådan en opgave

Jean Warming, indsatsleder, Nordvestjyllands Brandvæsen


I alt fire dyrlæger blev tilkaldt og brandfolkene fra Lemvig og Bækmarksbro fik assistance fra kolleger i Ulfborg og Vemb til aktionen.

- Det foregår med en boltpistol. Vi går ind og hiver grisene ud - og så står dyrlægen og afliver, siger han.

Annonce

Kom ud i blød rabat

350 af vognens smågrise blev enten aflivet eller var døde på grund af ulykken. Og lidt efter  klokken 19 var der stadig griseskrig på vejen.

- Mange er blevet mast ihjel. Det er naturligvis en træls opgave at komme ud til. Men det klarer vi nu også. Og der er trods alt forskel på mennesker og dyr, når man er ude på sådan en opgave, siger indsatslederen.

Da han vurderede, at der ikke var flere grise i live i grisetransporten, blev vognen rejst op, så den kunne tømmes for resten.

- Når vi har tømt de sidste grise ud, så bliver bilen bugseret væk. Og så skal vi egentlig bare have afsluttet herude, siger han.

De overlevende grise blev transporteret til nærliggende gårde, hvor de midlertidigt er blevet opstaldet.

Hvad der præcist har gjort, at grisetransporten er væltet, ved han ikke.

Ifølge Midt- og Vestjyllands politi skulle lastbilens hjul være kommet ud i den bløde rabat, hvorefter chaufføren mistede kontrollen med køretøjet.

- Chaufføren er ikke kommet noget til, oplyser vagtchef Carsten Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce