Annonce
Lemvig

Grundejere samlede 300.000 kroner ind: Det er vigtigt med en købmand i området

Det er vigtigt for både ejere og lejere, at der stadig er en købmandsforretning i Vejlby Klit, siger formand for støtteforening. Arkivfoto: Kristian Grøndahl
Selv om indsamlingen kom trægt i gang glæder formand for støtteforening sig over, at det på et par måneder lykkedes at indsamle midler til købmandforretning

Vejlby Klit: Det er vigtigt med en købmandsforretningen i Vejlby Klit.

Det var der enighed om i de tre grundejerforeninger, der repræsenterer de omkring 700 sommerhusejere i området. Derfor gik de sammen om at tage initiativ til at lave en støtteforening, da det tidligere købmandspar Anne Marie og Axel Nielsen meldte ud, at de var i gang med deres sidste sæson som købmænd i forretningen.

- For både ejere og lejere er købmandsforretningen en vigtig del af sommerhusområdet, og det ville være et stort tab for både ejere, lejere og de fastboende, hvis det ikke var muligt at handle lokalt. Derfor var vi interesserede i at bevare forretningen, siger Ellen Burkarl, der er formand for købmandsforretningens støtteforening.

Annonce

Den blev stiftet efter et møde mellem de tre grundejerforeninger, der alle er repræsenteret i støtteforeningens bestyrelse. Omkring juletid gik foreningen i gang med at samle midler ind til købmandsforretningen og i løbet af et par måneder var der blevet samlet lidt over 300.000 kroner ind til forretningen.

Ellen Burkarl glæder sig over, at det lykkedes at indsamle pengene, selv om det ikke var en let opgave i begyndelsen.

Vil ikke drive købmand

- Vi kom trægt i gang omkring juletid, hvor coronapandemien samtidig var på sit højeste herhjemme. Men vi forsøgte at komme ud til alle grundejere via sociale medier og kontakter gennem bureauerne i området. Selv om vi har fået samlet en del penge ind, så tror jeg dog, der stadig er nogle grundejere, der ikke har hørt om indsamlingen, siger hun.


Samtidig vil jeg gerne opfordre folk til at støtte op om forretningen, for købmanden er vigtig for både sommerhusområdet, men også hele butikstorvet, som den er en del af

Ellen Burkarl, formand for støtteforeningen for købmandsforretningen i Vejlby Klit


Selv om støtteforeningen samlede penge ind til en ny købmand var det ikke meningen, at foreningen skulle overtage forretningen.

- Som grundejerforeninger ville vi ikke drive forretningerne, men vi ville være med til at hjælpe en ny købmand i gang, siger Ellen Burkarl.

Anne Mette og Axel Nielsen havde allerede i 2018 bebudet, at de ville stoppe som købmænd i forretningen. En anden forpagter overtog året efter, men forpagteren gik konkurs og med kort varsel var Anne Mette og Axel Nielsen tilbage i forretningen for en sidste sæson i 2020.

Derfor havde støtteforeningen også kontakt til grossistkæden Dagrofa, der også var interesserede i at finde den rette købmand til forretningen.

Og det er Ellen Burkarl sikker på, at man nu har fundet til forretningen.

- Men samtidig vil jeg gerne opfordre folk til at støtte op om forretningen, for købmanden er vigtig for både sommerhusområdet, men også hele butikstorvet, som den er en del af, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce