Annonce
Livsstil

Guide: Skate dig gennem efteråret

Game Streetmekka Viborg. Arkivfoto: Heidur Erla
I de danske skateparker er der masser af plads til at lege og øve sig. Der er over 240 i hele landet. Her er et lille udpluk af de store parker.
Annonce

Game Streetmekka Viborg

En gammel vindmøllefabrik i Viborg er i dag en drøm for de fleste udøvere af gadesport. Navnet er Game Streetmekka Viborg, og stedet byder på aktiviteter inden for streetart, trial (cykel), scoot (løbehjul), dj, skate, streetbasket, gadefodbold, parkour, hiphop og break. Den første fredag i hver måned er der et Friday Jam med konkurrencer og workshops. Her kan man også blive medlem.

Med et medlemskab er det gratis at deltage og bruge det indendørs skateareal. Det udendørs område er oplyst til klokken 22. Adressen er Nellikevej 2, 8800 Viborg.

Der findes Game Streetmekkaer i Esbjerg, Aalborg og København. Det koster et engangsbeløb på 50 kroner at blive medlem af Game. Så kan man bruge alle skatemekkaer og være gratis med til alle træninger.

En dagsbillet koster 10-20 kroner. Game er en nonprofit-gadeidrætsorganisation, som har eksisteret siden 2002. Læs mere på www.gamedenmark.org.

Skateparker

På hjemmesiden www.skateparks.dk kan man få et overblik over mere end 240 skateparker i Danmark.
Annonce

Streetdome Haderslev

”Et mekka for gadesport.”

Sådan skriver Streetdome Haderslev på sin hjemmeside. Faktisk er der næsten noget religiøst over den kuppelformede dome, men det er ikke guder, der bliver tilbedt her. Det er i stedet skateboard, løbehjul, rulleskøjter og bmx-cykler, men også klatring, bouldering (der er indendørs klatring uden sikkerhedsline) og parkour. Ved havnen er det muligt at prøve kræfter med stand up paddling.

Både inde og ude er der ramper, ledges (afsatser) og rails (skinner) til tricks. Skateparken er 4500 kvadratmeter. Den er designet af Glifberg + Lykke og er af beton. Adgang er gratis, og på hjemmesiden www.streetdome.com kan man finde info om overnatning og transport, hvis man kommer udefra. Streetdomen blev bygget fra 2012 til 2014 og er en af de største af sin slags i Danmark.

Adressen er Godskajen 11, Haderslev.

Annonce

Lemvig Skatepark

Det var en 13-årig dreng, som fik idéen til Lemvig Skatepark. Den er 1200 kvadratmeter stor og ligger på østhavnen i Lemvig.

Her er der plads til skateboard, løbehjul, bmx og rulleskøjter.

Skateparken åbnede i 2013 og er gratis at benytte. Parken er af cement, omdrejningspunktet er et snakerun (en bane, der snor sig som en slange). Ud over mulighederne for at skate er en multifunktionel park også en del af stedet med blandt andet boldbane og hyggekroge.

Adressen er Havnen 10, Lemvig. Læs mere på www.visitvestjylland.dk.

Streetdome Haderslev. Foto: Mikkel Frost, CEBRA/Realdania
Annonce

Silkeborg Skatepark

En 9000 kvadratmeter stor skatepark blev indviet i sommeren 2019. Navnet er Silkeborg Skatepark, og den er målt på kvadratmeter Danmarks største.

Skateparken er placeret oven på Silkeborgmotorvejens tunnel mellem Alderslyst og Gødvad og er blevet til i samarbejde med Silkeborg Kommune og byens skatermiljø.

Den har altid åben og er gratis at bruge - og ikke kun for skateboards, men også for løbehjul, rulleskøjter og bmx.

Adressen er Søholt Parkvej 4, 8600 Silkeborg.

Lemvig Skatepark. Foto: Morten Stricker/Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix
Silkeborg Skatepark. Foto: Silkeborg Kommune
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Få overblikket: Disse grupper skal vaccineres i april

Annonce