Annonce
Navne

Gulddreng i spidsen for nye Faerch-eventyr

Den tidligere Ørsted-direktør Henrik Poulsen skal de næste år side for bordenden, når der er bestyrelsesmøde hos Faerch Group. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Den nye bestyrelsesformand i Faerch Group, Henrik Poulsen, har været forbi de største virksomheder i Danmark. Det gælder blandt andet Novo, Lego, TDC og Ørsted.

Holstebro: Tilbage i december 2020 vakte det stor opsigt, da A.P. Møller Holding købte plastgiganten Faerch Group for 14,2 milliarder kroner.

Det store køb har ikke ændret på, at koncernchefen stadig hedder Lars Gade Hansen. Til gengæld er der sat navn på den nye bestyrelsesformand.

Valget faldt på Henrik Poulsen, der har tilhørt den absolutte elite af danske erhvervsledere i en årrække. I otte år var han administrerende direktør i energiselskabet Ørsted, der gennemgik en meget stor grøn omstilling, hvilket resulterede i store indtjeninger og en voldsom stigning i aktiekursen.

Han stoppede overraskende i Ørsted i sommeren 2020. Han er efterfølgende blevet ansat som seniorrådgiver hos A. P. Møller Holding. Nu skal han som bestyrelsesformand være med til at sætte ekstra fart på udviklingen hos Faerch Group, der er ledende på det europæiske marked, når det handler om genanvendelig plastikemballage til fødevarer.


Faerch er i en unik position til fortsat at udvide sit potentiale. Jeg ser frem til at arbejde med den nye bestyrelse og de mange dedikerede og dygtige medarbejdere i Faerch.


Den nye bestyrelsesformand er 53 år gammel og født i Givskud ved Vejle. Han er student fra Tørring Gymnasium i 1987. Han blev uddannet cand. merc fra Handelshøjskolen i Aarhus.

Efter afsluttet eksamen i 1994 blev han ansat hos medicinalgiganten Novo, og derefter gik det stærkt for Henrik Poulsen, der også hurtigt fik internationale opgaver. I 1999 kom han til Lego, hvor han sluttede som koncerndirektør for Europa og Asien, inden han havde et par år i investeringsbranchen.

I 2008 blev han udpeget som topchef i TDC. Her var han fire år, inden han i 2012 blev administrerende direktør i DONG Energy, der i 2017 ændrede navn til Ørsted.

I 2016 var Henrik Poulsen i front for Danmarks største børsnotering, da DONG Energy kom på børsen i København. Året efter blev olie- og gasforretningen solgt fra for at understrege  virksomhedens omstilling fra sort til grøn energi.

Henrik Poulsen bor med familien i Klampenborg nord for København. En af hans fritidsinteresser er cykling.

Annonce

Nye muligheder

Henrik Poulsen ser frem til at fortsætte udviklingen hos Faerch Group, der efter opkøbet af fem fabrikker i Sydeuropa i efteråret er oppe på 2200 medarbejdere.

- Faerch er i en unik position til fortsat at udvide sit potentiale. Jeg ser frem til at arbejde med  den nye bestyrelse og de mange dedikerede og dygtige medarbejdere i Faerch. Verden har brug for mere cirkularitet for at hjælpe med at bekæmpe klimaændringer og forurening, lød det i en pressemeddelelse fra Henrik Poulsen efter valget til ny formand, hvor han erstatter den tidligere Maersk-topchef Nils Smedegaard Andersen.

Ron Marsh og Sven Seidel er gengangere i bestyrelsen. De øvrige medlemmer er erhvervskvinden Marianne Kirkegaard og Jan Thorsgaard Nielsen, der er chefinvestor i A.P. Møller Holding.

De tre medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer er Brian Troldtoft, Thomas Lauridsen og Torben Toft Jensen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce