Annonce
Lemvig

Gunnar anede ingenting, da han pludselig skulle have Handicapprisen 2020

Overraskelsen var total. Gunnar Larsen er mødt op på rådhuset til, hvad han troede, var et møde med den nye chef for Handicap & Psykiatri, Annie Røn. Men der var også formanden for social- og sundhedsudvalget, Gunnar Lisby Kjær, og formanden for Hjerteforeningen, Birgit Fredgaard. Hjerteforeningen havde indstillet ham til Handicapprisen 2020, og det var den, han skulle have. Foto: Lars Kamstrup
Gunnar Larsen troede, han skulle til møde på rådhuset, men han skulle selv være hovedpersonen som prismodtager
Annonce

Lemvig: Gunnar Larsen havde egentlig ikke tid torsdag sidst på dagen. I dag fredag fylder han 83 år, og huset på Torsvej skal fyldes med gæster.

Men den nye chef for handicap & psykiatri i Lemvig Kommune, Annie Røn, ville gerne mødes med ham, og så siger Gunnar Larsen, som er særdeles aktiv i Hjerteforeningen, ikke nej.

Så overraskelsen var stor, da han mødte op i byrådssalen i Lemvig. Det viste sig nemlig, at anledningen var, at Gunnar Larsen skulle modtage Handicapprisen 2020, så ud over Annie Røn var blandt andet formanden for social- og sundhedsudvalget, Gunnar Lisby Kjær, der, og det var hans datter og barnebarn, Lene og Lærke, også.

- Hvad laver I her, lød det overrasket fra Gunnar Larsen.

Men han blev så klar over, at Hjerteforeningen havde indstillet ham til Handicapprisen, og han var blevet udvalgt på grund af det enorme uegennyttige arbejde, han udfører til glæde ikke blot for medlemmerne i Hjerteforeningen, men også for så mange andre.

Hvem har for eksempel ikke gået en tur på Hjertestierne, som Gunnar Larsen sørger for at holde i orden?

Annonce

Holder Hjertestierne

- Når du vælger at vedligeholde vore fælles Hjertestier, sørger du for, at flere kan være aktive, dyrke motion og nyde naturen- uanset handicap, sagde Gunnar Lisby Kjær, da han overrakte prisen.

Gunnar Larsen får Handicapprisen 2020 af formanden for social- og sundhedsudvalget Gunnar Lisby Kjær. Foto: Lars Kamstrup

- Du er også et stort aktiv både i bestyrelsen for Hjerteforeningen og på diverse motionshold som gymnastik, spinning og gåture. Samtidig er du med din humor med til at sprede glæde og energi omkring dig. Så på mange måder er du med til at gøre Lemvig Kommune til et bedre sted at leve for flere.

Annonce

Selv med på alle hold

Gunnar Lisby Kjær forklarede, at der er et fint begreb for det arbejde, Gunnar Larsen gør.

- Universielt Design er den måde, vi i samfundet indretter det offentlige rum på, så det både kan give mere plads til flere eller færre. Vi skal sammen sørge for at designe stier, trapper, adgangsveje med mere, så flere kan bruge dem uden hjælp fra andre, så man har adgang på lige vilkår, og flere føler sig uafhængig. Et almindeligt dørtin kan jo for eksempel være en kæmpe barriere for mennesker med gangbesvær, sagde formanden, inden han overrakte Gunnar Larsen beviset på Handicapprisen 2020.


Du er den, der lægger liv til årene og ikke bare år til livet.

Anne Kirstine Leth, Dansk Handicap organisationer


Anne Kirstine Leth fra Danske Handicaporganisationer havde på grund af smittefaren valgt at holde sig væk, og hendes tale blev derfor læst op af Annie Røn. Her blev uddybet, at Gunnar Larsen er næstformand i bestyrelsen for Hjerteforeningen, motionsansvarlig og presseansvarlig. Og så ansvarlig for alt det midt imellem.

- Du løfter med din humor livskvaliteten og livsglæden. Du er en ildsjæl, der sørger for motionshold, og du deltager selv på dem alle. Du holder Hjertestierne, som kan bruges af alle. Du er den, der lægger liv til årene og ikke bare år til livet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Opbakning til Høfde 42-kæmperne

Annonce