Annonce
112

Oprydning tog 12 timer: Tankbil med 40 tons gylle væltede faretruende nær Storåen

Søndag formiddag væltede denne tankbil fra Maabjerg Bioenergy på Idomvej tæt på Storåen. Det tog 13 timer, inden der var ryddet op, men der strømmede ingen gylle ud i Storåen. Privatfoto: Claus Petersen
Det tog over 12 timer, før tankbil fra Maabjerg Bioenergi var rejst op igen, efter den var væltet med 40 tons gylle på smal vej - og tæt på Storåen.
Annonce

Bur: Det var formentlig på grund af glatføre, at chaufføren mistede kontrollen over en tankvogn fra Maabjerg Bioenergy søndag formiddag omkring klokken 10.45. Lastbilen skred ud fra den smalle Idomvej nær Bur bro, og lastbilen væltede.

- Det ene hjulpar kom ud i rabatten, og tankvognen væltede langsomt om på siden, siger Claus Mogensen, der er direktør for både Maabjerg Bioenergy og for Struer Forsyning.

Både politi, Nordvestjysk Brand og Redning og kommunens miljøvagt blev tilkaldt - i øvrigt sammen med en entreprenør med en rendegraver, hvis der skulle ske et udslip.

Desuden blev der tilkaldt en ekstra tankbil fra Maabjerg Bionergy.

- Vi borede i hul i tanken og pumpede gyllen over i den anden tankbil. Og heldigvis skete der ingen udslip, siger Claus Mogensen.

Det er en strækning, hvor den smalle Idomvej snor sig tæt på Storåen - og hvor gyllen i værste fald kunne risikere at havne i storåen og føre til fiskedød.

- Men heldigvis skete der hverken personskade eller skade på miljøet. Det var kun lastbilen, som tog skade, siger direktøren.

Det blev dog en oprydning, som kom til at strække sig over næsten 13 timer og først var afsluttet klokken 23.30 søndag aften.

- Først skulle tanken tømmes, og derefter var det svært at komme frem med en egnet kran og få den placeret rigtigt, siger Claus Mogensen.

Selve tankvognen og trækkeren blev adskilt og rejst op hver for sig.

- Så samlet set tog det forholdsvis lang tid at få fjernet lastbilen og få ryddet op, siger Claus Mogensen.

Tankbil fra Måbjerg Bioenergy væltede søndag nær Bur Bro. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

For lidt plads: LOFI udvider center

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Lemvig

Smykker forsvundet ved indbrud

Annonce