x
Annonce
Holstebro

Gymnasieelever går glip af gallafesten

Gallafesten er noget gymnasieelever ser frem til og forbereder sig på i månedsvis, men i Holstebro har de første to gymnasier nu aflyst gallafesten grundet Covid-19. Genrefoto/arkiv: Morten Stricker
Mens eksamenerne endnu ikke er afblæst, så ser det sort ud for gymnasieelevernes gallafester.

Holstebro: For de 3.g’ere, der for flere måneder siden har været ude at investere flere tusinde kroner i gallakjoler og smoking, kan pengene været spildt.

Det første af Holstebros gymnasier har allerede aflyst gallafesten, som skulle have fundet sted midt i april.

- Festudvalget på HTX har udvist ansvarsbevidsthed og har selv aflyst gallafesten, siger Ann Østergaard, direktør for Uddannelsescenter Holstebro.

Hvad med gallafesten på handelsgymnasiet den 18. april - er den også aflyst?

- Vi har det sådan, at vi følger de anvisninger, som Sundhedsstyrelsen melder ud. Det vil sige, hvis myndighederne siger, at man ikke kan samles, kan man ikke samles, siger Ann Østergaard.

Gallaudvalget på HHX har sidst på eftermiddagen mandag skrevet ud til alle afgangselever, at gallafesten er aflyst, men at udvalget og vicerektoren vil forsøge at finde en ny dato, "hvis det er muligt".

Annonce

Mange glæder sig rigtig meget til gallafesten, så vi gør os mange overvejelser om denne og andre begivenheder uden at have truffet beslutning endnu.

Peter Damgaard Lunde, rektor på Holstebro Gymnasium og HF.

Her lever gallafesten endnu

På Holstebros almene gymnasium, STX, lever gallafesten endnu. Her er der tradition for, at festen, hvor eleverne danser lancier foran forældrene, først holdes i starten af maj.

- Mange glæder sig rigtig meget til gallafesten, så vi gør os mange overvejelser om denne og andre begivenheder uden at have truffet beslutning endnu, siger Peter Damgaard Lunde, rektor på Holstebro Gymnasium og HF.

Forlængelse ikke eksamens-kritisk

Til gengæld er forlængelsen af skolelukningerne frem til 13. april ikke kritisk for hverken de skriftlige eller mundtlige eksamener på gymnasierne.

- Hvis vi kommer i gang efter påske, vil jeg vurdere, at vi vil kunne gennemføre eksamenerne. Reelt er det jo kun én uges forlængelse, idet vi i forvejen er lukket ned i påsken, siger Ann Østergaard.

I forhold til de afbrudte svendeprøver, vil det være forskelligt, hvordan det takles på den enkelte erhvervsuddannelse.

- For uddannelsen til teknisk designer kan jeg godt forestille mig, at man kan gennemføre en virtuel eksamen, det vil man også kunne på de teoritunge uddannelser, mens skolen ved de mere praktiske svendeprøver kan indstille at lade eleven bestå, men uden at give nogen karakterer, siger direktør Ann Østergaard og understreger, at det er op til fagudvalgene for de respektive uddannelser at beslutte.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

En drømmebolig - langt ude i skoven

Danmark

Live fra pressemøde: Samfundet kan genåbne efter påske - men det vil ske gradvist og forskudt

Annonce