Annonce
Holstebro

Gymnasieelever strejker: Seksualundervisning skal være en del af pensum

Gymnasieelever landet over pakker onsdag eftermiddag skolebøgerne ned for i stedet at logge på halvanden times online seksualundervisning. Genrefoto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Det ville skabe mere forståelse for køn, seksualitet og grænser, hvis alle gymnasielever fik undervisning i det, lyder det fra elevrådsformand.

Holstebro: Seksualundervisning på gymnasiet er en mangelvare, og det skal der gøres noget ved.

Det mener gymnasieelever over hele landet, som onsdag eftermiddag havde besluttet sig for selv at gøre opmærksom på problemet.


Ofte når der bliver brugt skældsord og krænkende handlinger, er det fordi folk ikke forstår grænserne, og derfor er det vigtigt, at alle kommer igennem det.

Liv Kühnel, elevrådsformand Holstebro Gymnasium og HF


Klokken 14 pakkede eleverne dansk- og tyskbøgerne sammen og hoppede ud af den normale undervisning for i stedet at logge på halvanden times online seksualundervisning, som Sex og Samfund stod for.

- Det er nødvendigt med en udvidelse af den undervisning, man får i folkeskolen. Her handler det meget om det biologiske, men der er brug for, at man på gymnasiet lærer om mere om seksualitet, køn, grænser og så videre. Det ville give mere forståelse, og gøre det lettere at komme ud med, hvis man for eksempel er homoseksuel, siger Julie Hornstrup, der er en af to elevrådsformænd på Holstebro Gymnasium og HF.

Strejken måtte foregå virtuelt, og selvom flere af gymnasieeleverne allerede havde fået fri, og strejkeelementet derfor lidt gik tabt, var det stadig vigtigt at puste til debatten.

- Der er behov for, at der sker noget, for der er for mange, der oplever trælse kommentarer eller krænkelser, og vi tror på, at mere seksualundervisning og mindre tabu omkring køn og seksualitet kan ændre på det, siger Julie Hornstrup.

Annonce

En del af pensum

Som det er i dag, er det ikke et krav på gymnasierne, at eleverne modtager seksualundervisning. Det skal det være, mener Liv Kühnel, der er den anden elevrådsformand på gymnasiet i Holstebro.

- Det burde være en del af pensum, for det er almen dannelse, at man får uddannelse og information om, hvordan kroppen fungerer og ikke mindst, hvordan man agerer over for hinanden, siger hun.

Netop derfor bør det skrives ind i skemaet som dansk og tysk. For hvis det blot blev et frivilligt tilbud, vil der være for mange, som ikke ville tage imod det. Og så går ideen af det, mener Liv Kühnel.

- Ofte når der bliver brugt skældsord og krænkende handlinger, er det fordi folk ikke forstår grænserne, og derfor er det vigtigt, at alle kommer igennem det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Storken er en del af vores dna

Annonce