Annonce
Holstebro

Gymnasier er åbne igen - men elever sidder stadig hjemme

Laura Nees Lyng har indstillet sig på, at hun har yderligere to ugers undervisning hjemme, selv om gymnasierne kunne åbne for afgangselever i denne uge. Privatfoto: Emma Hviid Jakobsgaard
Flere gymnasieelever må pænt blive hjemme bag skærmen de første uger efter genåbningen. Hvordan hænger det lige sammen, når alle ellers var enige om, at de unge trænger til at komme tilbage til den fysiske undervisning og kammeraterne?

Nordvestjylland:Mandag måtte gymnasieeleverne komme i skole igen – efter at have siddet hjemme foran skærmen i ti uger.

Det er dog langt fra alle, der slipper for at sidde hjemme. På flere gymnasier bliver eleverne bedt om at blive hjemme de næste 14 dage for at skrive deres store selvstændige studieopgave - det man på alment gymnasium kalder SRP og på handels- og tekniske gymnasier SOP.

Laura Nees Lyng er en af de unge. Hun går i 3.g på Lemvig Gymnasium og skal blive hjemme på sit værelse i Harboøre. Hun tager det med oprejst pande:

- Jeg har i mit mindste været sporet ind på, at jeg skulle bruge en del tid derhjemme i de kommende uger på at skrive opgaven. Så selv om jeg glæder mig til at komme tilbage på gymnasiet, så er det fint nok. Men jeg tror, det havde været anderledes, hvis vi var kommet tilbage til en normal skoledag og derefter blev sendt hjem igen, siger Laura Nees Lyng, der kobler de to fag dansk og biologi og skriver om HPV-vacciner.

Meget af forberedelsen til SRP-projektet er kørt online, og Laura Nees Lyng har savnet, at hun kunne sidde ansigt til ansigt med sine lærere i vejledningsfasen op til opgaveskrivningen. Men nu er hun i gang og kan se frem til i midten af marts at blive genforenet med sine 29 klassekammerater og resten af 3.g-årgangen på Lemvig Gymnasium.

- Jeg har gået nogle ture med omkring syv veninder fra klassen og fra andre klasser. Men det er først nu, det for alvor går op for mig, at der er rigtigt mange, jeg faktisk ikke har set, siden vi blev sendt hjem, siger Laura Nees Lyng.


Det er først nu, det for alvor går op for mig, at der er rigtigt mange, jeg faktisk ikke har set, siden vi blev sendt hjem.

Laura Nees Lyng


Annonce

Terminsprøver og SOP

I Holstebro vender HTX-eleverne heller ikke tilbage i denne uge. De sidder derhjemme og sveder til virtuelle terminsprøver. HHX-eleverne når at komme tilbage på skolen i en uge til halvanden, inden de sendes hjem bag skærmene igen i 14 dage for at skrive deres SOP.

Hvorfor har I ikke på ændret lidt på planlægningen i januar, så HHX-eleverne kunne have udnyttet den forlængede nedlukning til at skrive deres opgave - så kunne de være vendt hurtigere tilbage til den fysiske undervisning og deres kammerater?

- Det er lidt svært at lave om, fordi det er en proces, eleverne er i, og hvor de skal have vejledning af to lærere. De skal vælge fag, indhente litteratur, skrive en problemformulering... - det er en proces man ikke kan sætte turbo på uden at risikere, at eleverne ikke får den vejledning, de skal, siger Martin Anker Baadsgaard, der er rektor for HHX og HTX i Holstebro.

Han peger på, at studieopgaven er særlig vigtig, idet karakteren tæller dobbelt på eksamensbeviset. HTX'-eleverne på Uddannelsescenter Holstebro skrev deres SOP før jul, men grundet nedlukningen har de været forhindret i at komme op og forsvare den mundtligt og må nøjes med en skriftlig karakter.

På Struer Statsgymnasium er eleverne på erhvervsuddannelserne og 10. klasses eleverne vendt tilbage i denne uge.

- I næste uge vender gymnasieeleverne så tilbage, blandt andet for at kunne få vejledning, inden de igen bliver sendt hjem i 14 dage med SRP-projektet, som gerne skulle være gennemført, inden vi rammer ind i april, siger vicerektor og uddannelseschef Christian Donslund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Storken er en del af vores dna

Annonce