Annonce
Struer

Gymnasiet åbner på mandag med 15 elever

Undervisningen kommer til at foregå i de store fælleslokaler, hvor der er godt med plads og lidt mere afstand mellem eleverne end her på billedet. Arkivfoto: Morten Stricker
En kontrolleret og forsigtig genåbning er, hvad Struer Statsgymnasium indleder den kommende uge med, lyder det fra rektor Mads Brinkmann Pedersen
Annonce

Struer: - Vi åbner ikke så meget som muligt, men kun lige præcis det, der er nødvendigt og ikke mere.

Således lyder parolen fra rektor på Struer Statsgymnasium, Mads Brinkmann Pedersen, før genåbningen af den store uddannelsesinstitution i Struer.

På mandag slår han og det øvrige personale igen dørene op, og det bliver i første omgang for i alt 15 elever.

- Vi starter med en kontrolleret og forsigtig genåbning, hvor vi har fulgt udmeldingerne fra Sundhedsstyrelsen og ministeriet, siger Mads Brinkmann Pedersen og forklarer, at man i første omgang har lagt en plan for de kommende tre uger.

- Vi kalder de hold og klasser ind, hvor det er nødvendigt. Hvor den virtuelle undervisning ikke i tilstrækkelig grad kan gøre dem klar til eksamen, tilføjer den lokale rektor og peger på fag med praksis som eksempelvis laboratorieundersøgelser.

Og her taler vi altså kun om afgangselever. Alle andre forbliver hjemme.

- Vores virtuelle undervisning går over al forventning, så eleverne kommer ikke til at møde ind i stort tal, siger Mads Brinkmann Pedersen.

I hver zone kommer der kun til at være én klasse pr. dag, og så bliver den gjort ren.

Mads Brinkmann Pedersen, rektor, Struer Statsgymnasium

Annonce

Delt i zoner

I løbet af ugen vil der komme flere elever til og i de følgende to uger lidt flere.

- Både elever og personale skal kunne føle sig trygge i det her, så vi er fuldt forberedt, forklarer Mads Brinkmann Pedersen.

Struer Statsgymnasium vil med genåbningen være delt i tre zoner, hvor eleverne skal holde sig inden for egen zone. Her vil der være egen indgang, toilet, håndvask, sprit og så videre.

- I hver zone kommer der kun til at være én klasse pr. dag, og så bliver den gjort ren, fortæller rektor:

- Det sætter jo begrænsning på, hvor mange der kan kaldes ind, så maks tre klasser samtidig på skolen.

I alt er der ti klasser med afgangselever på Struer Statsgymnasium, og de kommer ikke til at være i de normale klasselokaler. De store fælleslokaler er i stedet omdannet til klasseværelser med god afstand mellem eleverne.

Eksamen for internationale elever er aflyst, så de får deres bevis på anden vis, og deres undervisning sluttede derfor fredag i denne uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Livreddere gør op med myte

Lemvig

CrossEyes i Lemvig har fået mere plads

Lemvig

Brand i udhus i Thyborøn

Annonce