Holstebro

Gymnasiet har færre ansøgere – UCH har flere

Gymnasiet i Holstebro er indtil videre gået lidt tilbage i antal ansøgere. Gymnasiet forventer dog, at det holder status quo, hvis man sammenligner med sidste år, fortæller rektor Peter Damgaard Lunde. Foto: Morten Stricker
Holstebro Gymnasium har indtil videre oplevet en lille tilbagegang i antal ansøgere. De forventer, at det retter sig. UCH har samtidig oplevet en fremgang på 51 ansøgninger.

HOLSTEBRO: Kommunens unge holder sig fortsat til både UCH og Holstebro Gymnasium. Det viser tallene fra årets ansøgninger, som uddannelsesstederne er i gang med at opgøre. Landets unge havde sidste frist til at søge ind på ungdomsuddannelser 1. marts.

- Det ser rigtigt fint ud. Vi har en lille stigning i antallet af ansøgere. Vi forventer dog, at der kan ske lidt ændringer i løbet af de næste måneder, siger Ann Østergaard, som er direktør på UCH.

Hun forklarer samtidig, at der i år er usikkerhed omkring tallene til 10. klasse, da der er indført nye optagelseskrav til de gymnasiale uddannelser, og derfor forventer UCH, at de først har det endelige antal ansøgere ret sent i år.

På UCH har man indtil videre oplevet en fremgang på 51 ansøgere.

- Vi har indtil videre set en stigning på vores gymnasiale uddannelser, og det der hedder Grundforløb 1, som er erhvervsuddannelser og EUX, siger Ann Østergaard.

Mens antallet af ansøgere på UCH er gået frem, så oplever man på Holstebro Gymnasium, indtil videre, en lille tilbagegang.

Antallet af ansøgere

1. marts 2018 havde UCH 178 ansøgere på HHX mod 158 samme tid sidste år. HTX havde 154 ansøgere mod 127 i 2018. Erhvervsuddannelserne herunder EUX havde 269 ansøgere i år mod 240 sidste år. Til slut havde 10. klasse 108 ansøgninger i år mod 139 sidste år. På Holstebro Gymnasium har man indtil videre fået 199 ansøgninger til STX mod 212 ansøgninger samme tid sidste år. HF har indtil videre fået 93 ansøgninger mod 85 sidste år.

Næsten status quo

Gymnasiet har oplevet en samlet tilbagegang på fem ansøgninger.

Holstebro Gymnasium har fået 199 ansøgninger til STX (almen gymnasium red.) mod 212 sidste år. Samtidig er der kommet 93 ansøgninger til HF mod 85 sidste år.

- Vi kan ikke sige, hvad det kommer til at have af betydning endnu, men vi forventer, at tallene ændrer sig, men hvor meget de ændrer sig, ved vi ikke endnu, siger Peter Damgaard Lunde, der er rektor på Holstebro Gymnasium.

I dette skoleår har Holstebro Gymnasium 31 klasser, men rektoren forklarer samtidig, at han ikke kan sige noget om, hvordan det vil ændre sig. Rektoren forklarer samtidig, at de endnu ikke ved, hvor mange de skal have til optagelsesprøve, og det finder de først ud af omkring juni.

- De krav, der er indført om, at man skal have fem i gennemsnit for at blive optaget på STX, mens det kræver fire i gennemsnit, hvis man skal optages på HF. Vi finder dog først ud af senere, hvor mange der er erklæret ikke uddannelsesparate, som vi så skal have til optagelsesprøve, siger rektoren.

0/0
Annonce
112

79-årig ribbet på gågaden: Lommetyv hævede stort kontantbeløb

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Annonce