Annonce
Lemvig

OPDATERET: Tre smittet på gymnasium

Lemvig Gymnasium har fået corona tæt på. Arkivfoto: Morten Stricker
Lemvig Gymnasium er ramt af corona-smitte, som elever har samlet op ved private fester
Annonce

Lemvig: Lemvig Gymnasium har fået corona tæt ind på livet. Rektor Bo Larsen oplyser, at tre elever nu er erklæret smittet, og derfor er i alt 31 sendt hjem.

- De tre elever går alle i samme klasse, så derfor har vi sendt en hel 2.G klasse hjem samt tre, nære kontakter - heraf en ansat, siger rektor Bo Larsen.

Den første elev erklærede sig smittet i går, mens de to andre har meldt sig syge i dag til morgen. Bo Larsen oplyser, at alle tre mener at vide, hvordan de er blevet smittede, men vil ikke udtale sig nærmere om hvordan eller om geografien. Han vil derfor heller ikke kommentere på, om de tre elever har tilknytning til Thyborøn, hvor der på det seneste er opstået store problemer med sygdommen.


Jeg kan sige, at alle tre har deltaget i private fester udenfor skoletiden

Bo Larsen, rektor


- Men jeg kan sige, at alle tre har deltaget i private fester uden for skoletiden, så på den baggrund er det ikke overraskende, at vi også får et udbrud her på skolen, siger Bo Larsen.

Annonce

Frygt for flere

Han har derfor også en frygt for, at sygdomsbilledet kan ændre sig i morgen, efterhånden som flere elever bliver testede.

- Men foreløbigt tager eleverne det roligt, og vi har undervisninger i alle de øvrige klasser i dag. Vi har også eksamen på skolen, så det går roligt indtil videre, siger han.

Udbruddet har gjort, at skolen omgående er stoppet med morgensamlinger, og fællesarrangementer er enten aflyst eller begrænset.

- Det gør vi, selv om vi faktisk kan holde afstandskravene. Det største problem er de private fester. Vi kan sagtens styre eleverne her på skolen, men det nytter for eksempel ikke noget med mundbind, hvis man fester privat. Det er nogle af de ting, jeg har talt med eleverne om i dag, siger Bo Larsen.

I øvrigt er det første dag med krav om mundbind på uddannelsesinsititutioner, og det krav bliver ifølge rektor efterlevet.

- Alle elever og ansatte her på stedet har enten mundbind eller visir, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce