Annonce
Lemvig

Gymnasium genåbner i etaper

Det bliver en tilbagevenden i etaper for eleverne i 1.- og 2.g, siger rektor på Lemvig Gymnasium, Bo Larsen. Arkivfoto: Benny Gade
Der bliver brugt fællesarealer til undervisningen, når eleverne i 1.- og 2.g igen kan vende tilbage til Lemvig Gymnasium efter at have været hjemmeundervist i to en halv måned
Annonce

Lemvig: Onsdag morgen var det 1.g'ernes tur til at vende tilbage til skolebænken. Og torsdag morgen kan de byde velkommen til kammeraterne fra 2. g.

Dermed er alle elever nu tilbage i klasselokalerne på Lemvig Gymnasium, der for to en halv måned siden måtte lukke ned for undervisningen som en del af tiltagene for at begrænse udbredelsen af coronavirusen.

- Vi kommer dog til at åbne i etaper, så vi kan leve op til kravene fra myndighederne. Men i første omgang er det vigtigst, at vi nu åbner igen for de to årgange. Det er længe at have været væk i to en halv måned, siger Bo Larsen, der er rektor på Lemvig Gymnasium.

I den periode har eleverne modtaget undervisning digitalt via nettet, mens de har siddet hjemme.

Det bliver dog stadig en del retningslinjer, der skal overholdes af eleverne for at kunne genoptage undervisningen i på gymnasiet. Blandt andet skal der stadig holdes mindst en meters afstand lige som eleverne som udgangspunkt skal være i det samme klasselokale under skoledagen. Der kommer også til at ske nogle ændringer i skemaet for eleverne.

- Blandt andet kan eleverne ikke bade efter idrætstimerne, og derfor vil vi lægge idrætstimerne sidst på dagen, så de i stedet kan bade hjemme, siger Bo Larsen.

Han lægger op til, at nogle af klasserne kan blive delt i to, lige som der også vil blive brugt fællesområder til undervisning. Gymnasiet vil også sørge for ekstra rengøring af klasselokaler og fællesarealer, når der er flere elever på skolen.

Det bliver dog ikke en genopstart, hvor eleverne er på skolen alle dage frem til sommerferien. I den kommende uge var det planlagt, at eleverne i 1.- og 2.g skulle have været til årsprøve hjemme. Årsprøverne bliver dog afviklet på gymnasiet, og derfor skal de møde på skolen to af dagene. Derefter vil der være almindelig undervisning i uge 24, mens uge 25 er reserveret til prøver, inden uge 26 er den sidste uge inden sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Annonce