Annonce
Navne

Gymnastik, godt humør og socialt samvær på afstand

Med elastikkerne spændt rundt om bænkene i anlægget træner deltagerne i HG's udendørs motionshold, anført af Svend Graversen (i blå træningsdragt bagest). Foto: Morten Stricker
Holstebro Gymnastikforening tilbyder udendørs gymnastik og gåture tre gange om ugen. Omkring 70 møder op - med mindre det da øsregner. Det gjorde det ikke, da avisen var med.

Holstebro: - Kig efter hånden - ja, og så tager vi modsat. Vi trækker en snor ned fra himlen, kom så!

Solen skinner. Faktisk er der forårslunt på parkeringspladsen ved Lystanlægget, hvor 19 mænd og kvinder i fritidstøj kigger og lytter opmærksomt til instruktør Eva Graversen, der sagtens kan overdøve den lille soundbox med musik i behagelig lydstyrke.

Svend Graversen har gang i en øvelse, hvor han og hustruen, Eva, på skrømt diskuterer, hvad der er mest rigtigt: At have elastikken foran brystet eller bag om ryggen. De er ikke enige. Foto: Morten Stricker

- Ja, så runder vi ryggen og retter op igen, siger Eva, og de 19 seniorer skyder noget så vældigt ryg.

Journalisten er en smule skuffet. Ifølge Holstebro Gymnastikforening (HG) er der normalt mellem 60 og 75 til udendørsgymnastik her i coronatiden, men nu står vi så og kigger på 20 mennesker. Fotografen synes heller ikke, at P-pladsen med biler, et par bunker jord og en Kai Bech-bil, er noget særligt fotogent sted.

Svend Graversen, bestyrelsesmedlem i HG og den, der står for udendørsgymnastikken, klukler lidt.

I dejligt forårsvejr er holdet med Eva og Svend Graversen som instruktører i fuld gang med "ski-øvelser". Foto: Morten Stricker

- Vi er da godt 60 i dag. Men man må jo ikke være mere end 25 på et hold, hvis man overholder reglerne, så vi er delt ind i tre hold. Der er nogle nede på multibanen og nogle ovre på friluftsscenen. Kom, så skal jeg vise jer dem, siger Svend.

Annonce

På grund af corona

Vi trasker i hælene på Svend og møder hurtigt en gruppe, der er ude at gå. Der er friske, røde kinder hos deltagerne, og lyden af de gåendes spredte latter fortæller om, at motion, forårssol og socialt samvær (på afstand) er grobund for godt humør.

Anette Nygaards hold er på multibanen. Der bliver spillet Shu-bi-dua og lavet afspændingsøvelser, da vi kigger forbi. Foto: Morten Stricker

- Selv i torsdags, da det regnede hele dagen - undtagen lige den time, vi var her - dukkede der 12 op. Den første gang var der fire grader celcius, og der kom 70, fortæller Svend Graversen.

De tre hold arbejder en smule forskelligt. Der er gymnastikøvelser til alle, men for eksempel tager Anette Nygaard sit hold ud på en rask ti minutters gåtur midtvejs i programmet. Og på friluftsscenen står den også på øvelser med elastikbånd.


Vi plejer at køre udendørs fem-seks gange om året, men normalt gør vi det senere på sæsonen. Men på grund af corona har vi jo ingen indendørs hold, så vi begyndte tidligere i år og forlænger så sæsonen frem til den 1. juni,


- Vi plejer at køre udendørs fem-seks gange om året, men normalt gør vi det senere på sæsonen. Men på grund af corona har vi jo ingen indendørs hold, så vi begyndte tidligere i år og forlænger så sæsonen frem til den 1. juni, forklarer Svend Graversen, der trods det glædelige i, at så mange møder op til de udendørs øvelser, er en anelse frustreret over, at corona tvinger HG til at aflyse alle indendørs hold.

Der er både herrer og damer på de tre hold - men dog flest fra spindesiden. Foto: Morten Stricker

- Der er jo mange ting, man ikke kan afholde udendørs - det er for eksempel for koldt til yoga, og rygholdene kan heller ikke være ude. Vi håber, at der snart bliver åbnet for i hvert fald små indendørs hold, siger han, mens vi trasker stejlt op ad stien til toppen af tilskuerpladserne ned mod friluftsscenen.

Annonce

Elastikker og godt humør

Der er, ifølge Svend, flere fremmødte til udendørstræning i år end sidste år, hvor gennemsnittet var 45 per gang.

Og så har han ikke tid til at snakke mere, for nu bytter holdene plads, og hans kone, Eva, kommer med sit hold ned til friluftsscenen. Det betyder, at Svend Graversen skal i aktion, for han står for elastik-undervisningen.

Så bliver der gået en rask tur for at få pulsen op. Foto: Morten Stricker

- Og så tager vi indkøbsøvelsen.  Ned i knæ og så op med varerne i vognen, siger Svend, mens han bøjer knæene og strækker igen, mens han holder fast i den brede elastik, der går ned under hans fødder.

- Du glemmer at tælle!, råber en af deltagerne.

- Jeg tæller indeni, brummer Svend, akkompagneret af deltagernes latter og fortsætter:

- Så tager vi 16 med én fod i elastikken!

P-pladsen er måske ikke det skønneste sted på jord, men humøret er højt, da 19 motionister og deres instruktør får gang i gymnastikøvelserne. Foto: Morten Stricker

Til højre for Svend Graversen springer en elastik, og ejeren undskylder leende.

- Ja, der er nogen, der har trænet for meget og er blevet for stærke, replicerer Svend.

En af deltagerne, Lis Helles Olesen, retter på sine solbriller og siger til journalisten:

- Det er så dejligt med udendørs gymnastik. Man kan kigge op i himlen og høre musvitterne synge. Og så er vi fri for maveøvelserne, for vi kan ikke ligge ned...

Gymnastik i det fri

Holstebro Gymnastikforening (HG) byder tre gange om ugen på gymnastik i det fri.

Tirsdag og torsdag mødes man lidt før klokken 10 ved Holstebro Aktivitetscenter og går ned i Lystanlægget. Disse dage er henvendt til foreningens senior-gruppe. Mandag mødes man lidt før 16.30 og gør det samme - denne dag er primært for dem, der er i arbejde og ikke kan møde op klokken 10.

Forløbet startede den 1. marts  og fortsætter frem til den 1. juni.

Da man ikke må være mere end 25 i en gruppe, deles man i tre hold. Der er tre faste instruktører: Eva Graversen, Anette Nygaard og Lene Jacobsen. Men Svend Graversen og Bent Fugl står også klar til at hjælpe - eller danne endnu et hold, hvis flere dukker op.

Det er et tilbud som kompensation for det mistede i efteråret. Men hvis nogen har lyst til at være med og ikke var tilmeldt i efteråret, kan man blot møde op og så "finder vi ud af betaling", siger instruktørerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce