Annonce
Kultur

Håb om ny festival? Aktører arbejder på idéer

Det er forbi med Rock i Holstebro, men noget kan genopstå af asken. Både de tidligere Rock-folk samt Holstebro Events har tankerne rettet mod noget nyt. Arkivfoto: Mads Krabbe
Rock i Holstebro er gået konkurs, men flere personer arbejder på nye tiltag, inklusive folkene bag det nu tidligere Rock i Holstebro.

Holstebro: "Trist." "Træls." "Øv." "Synes ikke godt om." "Nooooo." Og så den helt bramfrie: "Lort."

Det skortede ikke med ytringer på avisens Facebook-side, da det stod klart, at 18 års Rock i Holstebro-historie er en saga blot.

Eller er det nu også det?

Det er definitivt slut med Rock i Holstebro, idet kulturforeningen bag festivalen har indgivet en konkursbegæring. Men noget nyt kan spire frem.

- Alt håb er ikke ude. Det kan godt være, at der er noget på bedding allerede i 2020, siger formand for Rock i Holstebro, Jørn Bruun.

Folkene bag festivalen vil bruge den kommende tid til at finde ud af, hvad det nye tiltag kunne være, og hvordan opbakningen til det er.

- Vi har da også reserveret den tredje lørdag i juni (Rock i Holstebros faste dato på sportspladsen ved Hjaltesvej, red.) af samme grund. Men i hvilken konstellation, det bliver i, det ved vi endnu ikke, siger Jørn Bruun.

Annonce

Drønærgerligt

I kølvandet på konkursen har endnu en spiller meldt sig på banen.

Holstebro Events med arrangørerne Kristian Andersen og Kenneth Kristensen i front lurer også på en festival. Foreningen har det seneste år arrangeret diverse begivenheder, hvor Street Food Festivalen blev den mest populære med et anslået publikumsantal på 15.000.

- Vi er kommet godt fra start, har i år haft besøg af 20.000-25.000 gæster, har fået købt det første materiale, og hele vores profil er blevet skarpere. Derfor har vi gået og ønsket en ny musikfestival, som er mere end kun musik, siger Kristian Andersen.

Holstebro Events har været i kontakt med Jørn Bruun og er generelt åben for et samarbejde. Det kunne for eksempel være med det tidligere Rock i Holstebro eller Musikteatret Holstebro. Fokus er dog ikke på Hjaltesvej, men Lystanlægget, der kan rumme 4000-5000 publikummer.

- Det er drønærgerligt, at det, der var byens fest i snart 20 år, må lukke, og det er synd for mennesker bag, som har kæmpet så hårdt. Når det er sagt, så vil vi gerne skabe noget mere end "bare" musik, bar og bål, men skal det lykkes, så er det helt afgørende, at lokale virksomheder bakker op, siger Kristian Andersen, der vil bruge den kommende måned til at lufte idéen for virksomheder og på samme tid afmåle interessen.

Vil gøre alt

Fælles for både for de tidligere Rock i Holstebro-folk og Holstebro Events er, at planerne endnu ikke er konkrete.

- Vi vil gerne skabe en musikfestival med fokus på de små oplevelser, og hvis det ikke bliver allerede i 2020, at den kommer, så i 2021. Det skal være i Lystanlægget, under træerne, og med alle dens små kroge. Det er en skam, at friluftsscenen ikke bruges noget mere, siger Kristian Andersen, der dog kan være helt konkret, hvad angår publikumsmagnetten Street Food Festival:

- Den kommer igen næste år, og måske kommer der også en Street Food Festival nummer to til byen. Jeg kan til gengæld ikke sige med garanti, at der kommer en ny festival, men vi vil gøre alt for, at vi igen får den fest, som Holstebro fortjener.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Jesus har tunet ind på 89,1 MHz

Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce