Annonce
Sport

Håndboldchef freder landstræner trods OL-nedtur

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Klavs Bruun Jørgensen er fortsat den rigtige landstræner for håndboldkvinderne, mener DHF's sportschef.

Klavs Bruun Jørgensen skal ikke frygte for sin position som landstræner for håndboldkvinderne, selv om holdet for anden gang under hans ledelse går glip af OL.

Det siger Dansk Håndbold Forbunds sportschef, Morten Henriksen, efter at Danmark spillede 26-26 mod Serbien i den sidste mellemrundekamp ved VM og dermed ikke nåede målsætningen om en plads i top-syv.

- Klavs er landstræner, ligesom han har været før, siger Morten Henriksen.

Spørgsmål: Har du den rigtige landstræner?

- Ja, ellers havde jeg skiftet ham før, siger sportschefen.

Han lægger ikke skjul på, at den niendeplads, Danmark ender på ved VM, er dårligere end forventet. Resultatet betyder, at holdet ikke kommer med i OL-kvalifikationsturneringen i foråret.

I stedet skal landsholdsledelsen i gang med at evaluere præstationen ved VM. Spillet var bedre end ved EM for et år siden, men resultatet er selvsagt ikke tilfredsstillende.

- Vi kan jo godt se, at det resultatmæssige ikke opfylder det, vi gerne vil. Også fordi det for alle har været så vigtigt at få den OL-kvalifikation.

- Vi havde drømt om OL, både for OL's skyld, men også med tanke på et muligt peak ved EM i december næste år. Det gør ondt, siger Morten Henriksen.

Den spillemæssige fremgang og den resultatmæssige nedtur gør det vanskeligt for landsholdsledelsen at give en klar vurdering af VM-indsatsen i Japan.

- Jeg er her ikke udelukkende for at kigge på resultater. Vi skal heller ikke udelukkende kigge på processer, men vi skal jo se på, hvor vi er.

- Er vi dygtige nok? Hvor er vi i forhold til de andre nationer? Og der synes jeg desværre, at vi er blevet bekræftet i, at der stadig er et stykke vej, siger Morten Henriksen.

Han afviser, at det har skabt uro på de indre linjer, at Klavs Bruun Jørgensen i efteråret varslede, at han ville forlade sin post, hvis VM endte med tidligt dansk exit.

- Jeg synes ikke, jeg har set nogen uro i forbindelse med denne slutrunde. Pigerne har vist en mental styrke, der ikke har været de senere år, siger Morten Henriksen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce