Annonce
Sport

Håndboldkvinders olympiske drøm på spil: OL betyder alt

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Hvis Danmark fredag taber til Frankrig, bliver vejen til OL i Tokyo ekstremt kringlet.

Det er ikke kun en plads i VM-mellemrunden, der er på højkant, når Danmarks håndboldkvinder fredag eftermiddag går på banen mod Frankrig.

Kampen har også stor betydning for de danske muligheder for at kvalificere sig til OL i Tokyo næste sommer.

Verdensmesteren får en direkte billet til OL. Nummer to til syv ved VM er sikker på en plads i kvalifikationsturneringen, der spilles til foråret.

- OL betyder alt for mig lige nu. Det største pres for mig er, hvis vi misser en plads i OL-kvalifikationen, siger fløjspilleren Trine Østergaard.

En dansk sejr over Frankrig sender Danmark i mellemrunden og på jagt efter en slutplacering, der er høj til at komme med i OL-kvalifikationen.

Bliver det til uafgjort eller nederlag, er Danmark ude af VM, og så bliver vejen til OL ekstremt kringlet, fordi danskerne i givet fald skal håbe, at den beskedne ottendeplads fra EM i 2018 er nok.

Den første forudsætning er, at et europæisk hold bliver verdensmester, eftersom det udløser to såkaldte kontinentalpladser til Europa i OL-kvalifikationen.

Det næste krav er, at fem af de hold, der sluttede foran Danmark ved EM, ender i top-syv ved VM.

Regnestykket er indviklet, og det siger sig selv, at det danske hold allerhelst skal undgå at være afhængig af andre landes resultater.

Kvindelandsholdet gik glip af OL i Rio de Janeiro, fordi Danmark trods hjemmebane i kvalifikationen tabte til både Rumænien og Montenegro.

For 28-årige Trine Østergaard kan Tokyo være den sidste mulighed for at komme med til et OL.

- Ja, det tænker jeg helt sikkert. Jeg har spillet rigtig meget i den karriere, jeg har haft indtil videre. Og jeg tror ikke på, at jeg kan holde så længe, hvis jeg også frem over skal spille 60 minutter i hver kamp, siger hun.

Kampen mellem Danmark og Frankrig begynder 12.30 dansk tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce