Annonce
Holstebro

Hårdt ramt kommune: 16 ældre er smittet af corona

I alt er 16 ældre borgere, som bor på plejecenter, opholdssted eller får hjemmepleje, er ramt af Covid-19. Især plejecenter Bakkebo i Vinderup har været hårdt ramt, men situationen er under kontrol, siger Lone Becker, direktør for Social og Sundhed. Arkivfoto: Morten Stricker
16 borgere, som enten bor i plejebolig, på opholdssted eller får hjemmepleje er ramt af covid-19, mens fire andre afventer testsvar. Det er dog færre smittede end for en uge siden, og kommunen oplyser ikke, hvor mange der er døde med smitten.
Annonce

Holstebro: Coronasmitten har ramt mange beboere, som får hjemmehjælp fra kommunen – eller som bor i et plejecenter eller på et opholdssted eller er på midlertidigt ophold (MTO-plads). Altså i den gruppe, som er mest sårbar overfor pandemien.

Søndag var der 16 af disse borgere, som har påvist Covid-19 smitte, mens fire afventer testsvar.

- Når der generelt er et stort smittetryk i kommunen, vil de også ramme hos os, siger Lone Becker, der er direktør for social og sundhed hos Holstebro Kommune.

Det er dog lidt færre smittede end for en uge siden, hvor 21 borgere var smittede. Når folk pilles af listen, skyldes det enten, at de er døde – eller har været raske i mindst 48 timer.

Lone Becker vil dog ikke oplyse, hvor mange, som er døde med covid-19 smitte.

- Der er personfølsomt, så jeg vil ikke bekræfte et antal, siger Lone Becker.

De fleste smittede, som dør, har dog en eller flere alvorlige lidelser, som kan være hovedårsag eller er medvirkende.

Især plejecenter Bakkebo i Vinderup har været ramt at Covid-19 smitte. For 14 dage siden oplyste kommunen, at 10 beboere var ramt og flere var indlagt på sygehus.

Lone Becker vil ikke oplyse, hvor mange ældre på Bakkebo, som nu er smittet.

- Situationen er stabil, og antallet er ikke stigende, siger Lone Becker, som heller ikke vil oplyser om eventuelt indlagte.

Kilder oplyser, at flere ældre beboere på Bakkebo, som har været smittet med Covid-19, er døde. Måske helt op til ti ældre.

- Det vil jeg hverken be- eller afkræfte, siger Lone Becker.

Corona rammer Holstebro

I Holstebro Kommune er den kommune uden for København, hvor forholdsvis flest er smittet med corona-virus. I Holstebro er der over 300 smittede med Covid-19 per 100.000 borgere.

Det er over det dobbelte af landsgennemsmittet – og fem gange så mange som i Østjylland. Sygehusenhed Vests område er hårdt ramt. Herning har næstflest smittede i området.

Samtidig der smittetrykket fortsat højt i Holstebro med mindst 30 nye, som er konstateret smittet den seneste uge. Det er blandt de højeste i landet.

Oveni er der store mørketal, og her vurderer Statens Serum Institut, at mindst 30 gange så mange er smittede som de, der er konstateret positive i en test.

På landsplan er 364 døde, som har været smittet med Corona. I forhold til smittetryk ville det svare til otte-ti smittede i Holstebro Kommune, som er døde.

Annonce

Tager forholdsregler

Det giver ekstra arbejde for plejepersonalet, når borgere er smittet med corona.

- Det tager ekstra tid, fordi man skal tage værnemidler af og på for at pleje borgere. Samtidig gør vi, hvad vi kan for at begrænse, hvor mange, der kommer for at pleje den enkelte borger, siger hun.

En del borgere har dog behov for dækning hele døgnet, og det betyder flere hjælpere.

Man kan smitte med corona, før sygdommen er i udbrud – og andre kan være passive smittebærere, der ikke selv er syge.

- Det er en balancegang. Vi kan ikke går rundt i værnemidler hele tiden, for ældre skal også kunne have et normalt liv, og vi har en omsorgsforpligtelse, siger hun.

Lone Becker har ikke tal på, hvor mange ansatte, som har været smittet med corona.

- Hvis ansatte har milde sympomer, bliver de også testet, og vi oplever ingen udfordringer med at få testet, siger direktøren.

Der har også været forslag fra flere sider om, at alle ansatte i plejesektoren skulle testes.

- Der afventer vi, hvad der bliver besluttet nationalt. Vi følger de nationale retningslinjer, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Annonce