Annonce
Mærkedage

Hårdtskydende back har hjertet i Kolding

Lasse Boesen savner ikke karrieren som håndboldspiller. Han har aldrig haft ambitioner om at spille på den anden side af 35 år. (Arkivfoto) Sportxpress/Ritzau Scanpix
Tiden som sportschef i hjerteklubben Kolding var svær og lærerig for den tidligere håndboldspiller Lasse Boesen, der onsdag den 18. september fylder 40 år.
Annonce

40: Hjerteklubben KIF Kolding har altid betydet meget for den tidligere håndboldspiller Lasse Boesen, der fylder 40 år onsdag den 18. september.

I barndommen løb han rundt på halgulvet i klubben, hvor karrieren også sluttede bag skrivebordet som sportschef i 2018.

Tiden som sportschef var turbulent. Manglende løn til spillerne og organisatoriske vanskeligheder skabte virak omkring KIF. Samarbejdet mellem klubben og Boesen ophørte for lidt over et år siden. Det var en svær, men lærerig tid for ham.

- Jeg synes, det værste var medieræset omkring det, men det har jeg været vant til i mange år. Min ærlighed med at sige tingene, som de er, kan ramme som en boomerang, fortæller Lasse Boesen.

- Jeg ved, at jeg har sagt det, der passer, og jeg kan se alle mennesker i øjnene. Jeg sover sgu også fint om natten, fortsætter han.

Kolding har altid været i familien. Lasse Boesens far, Jens Boesen, takkede af for lidt over et år siden efter mere end tre årtier i klubben enten som formand, direktør eller bestyrelsesmedlem.

Lasse Boesen bor stadig i Kolding med sin kone og to børn. Han er ikke involveret i klubben mere. Kun som tilskuer til hjemmekampene.

- Jeg har løbet her altid, og min far har været meget involveret i Kolding og været en inspirationskilde. Jeg kender alle, og alle kender mig. Nu spiller mine børn håndbold i klubben, og det glæder mig, siger Lasse Boesen.

Han er nu assisterende landstræner for Bilal Suman i Bosnien, som netop har kvalificeret sig til EM.

- Bilal er en god ven, som havde lidt udfordringer med at få hænder nok, og så havde jeg en chance for at få hænderne i noget håndbold igen. Jeg synes, det sjoveste er det, der foregår inde på banen, fortæller Lasse Boesen.

Han har en drøm om at være cheftræner, men hvor og hvornår ved han ikke.

Den aktive karriere tæller foruden Kolding ophold i Spanien og Bundesligaen samt flere triumfer med landsholdet. Dermed har den tidligere landsholdsback med det hårde skud oplevet det, han drømte om som barn.

Debuten på landsholdet kom i 2003, og den rød-hvide trøje blev pensioneret i 2012. Klubkarrieren startede i Kolding og sluttede i samme klub i 2015.

Foruden at være assistenttræner i Bosnien er Lasse Boesen involveret i flere virksomheder samt en velgørenhedsfond. /ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce