Annonce
Erhverv

Hørecenter flytter fra industrikvarter til midtbyen

Dansk Hørecenter er rykket til Østergade 7 så de er mere synlige for alle deres kunder. Pressebillede
Tirsdag den 12. januar åbnede Dansk HøreCenter sin nye butik i Østergade - i de lokaler, der tidligere husede Moster D.
Annonce

Holstebro: Gennem efterhånden mange år har Dansk HøreCenter haft til huse i industrikvarteret på Gartnerivej i Holstebro, men nu har hørecentret pakket flyttekasserne og er rykket til Holstebro midtby. Tirsdag den 12. januar åbnede Dansk HøreCenter på adressen Østergade 7, hvor høreapparatbutikken er flyttet ind i de lokaler, der tidligere husede gave- og brugskunstforretningen Moster D, som mange måske kendte.

- Vi er jo en butik, og før har vi ligget i et industriområde, hvor vi har levet mere i det skjulte, men nu rykker vi altså ind til bymidten, fortæller Helle Rosenkvist, der er regional salgschef i Dansk HøreCenter.

Et job, som hun tiltrådte i 2020 - før det har hun gennem ni år arbejdet netop i Dansk HøreCenter på Gartnerivej i Holstebro.


Vi er jo en butik, og før har vi ligget i et industriområde, hvor vi har levet mere i det skjulte, men nu rykker vi altså ind til bymidten.

Helle Rosenkvist, regional salgschef


Her havde hørecentret klinikfællesskab med ørelæger, men efter at centret med høreapparater i 2015 blev solgt til Dansk HøreCenter, og ørelægerne etablerede egen høreapparatbutik, var det ikke længere praktisk, at de to butikker lå tæt på hinanden.

- Vi er jo også en butik lige som for eksempel en optiker, så det giver mening at rykke til Østergade, siger Helle Rosenkvist.

Fem myter om dårlig hørelse

Høreapparater er ofte noget, de fleste helst vil undgå. Derfor vælger mange danskere at leve med nedsat hørelse i lang tid. Faktisk går der i gennemsnit syv år før turen går til lægen eller hørecentret. Men hvorfor er det egentlig så tabubelagt at have dårlig hørelse? Dansk HøreCenter har kigget på fem myter, som stadig lever i bedste velgående.

1. Nedsat hørelse er kun for gamle mennesker

Ja, det er ofte ældre mennesker, der bruger høreapparat, men mange mennesker i deres erhvervsaktive år har også dårlig hørelse. Faktisk har 300.000 danskere mellem 18 og 60 år vanskeligheder ved at følge med i en samtale mellem flere end to personer. Man regner med, at op mod hver sjette dansker har problemer med hørelsen.

2. Høreapparater er store og klodsede

Sådan var det engang, men der er sket stor udvikling af teknologien i høreapparater. Moderne i-øret høreapparater vejer mindre end ti gram og er så små, at de er ”usynlige” for andre mennesker, da de sidder skjult i øregangen.

3. Hørelse og intelligens

Dårlig hørelse forveksles ofte med at være ”langsom i optrækket” eller ”at skulle have alt fortalt to gange”. Men et høreproblem har intet med intelligens at gøre.

4. Ringen for ørene kan ikke afhjælpes

Det er en udbredt myte, at ringen eller summen for ørene ikke kan afhjælpes. Men faktum er, at der er meget, man kan gøre for at mindske problemet med tinnitus afhængigt af omfanget. Metoderne omfatter blandt andet lydterapi, som er indbygget i mange moderne høreapparater.

5. Støj skal være høj for at give høretab

Mange tror, at det kun er meget høje lyde og larmende koncerter, der kan være skadelige for hørelsen. Mindre kan også gøre det, hvis man for eksempel arbejder i en restaurant, et stormagasin eller et miljø med konstant larm. Man skal også være opmærksom på lydniveauet, hvis man ofte hører musik i høretelefoner.

Annonce

To systemer

På den nye adresse får de to ansatte, Line Zobbe og Marianne Nygaard, deres arbejdsplads i en forretning, der lige som for eksempel optikerne har lov til at holde åbent under corona-nedlukningen.

- På grund af coronarestriktionerne skal man have en tid for at komme ind hos os lige for tiden, men ellers kan man bare stikke hovedet indenfor, siger salgschfen og fortæller, at der hver dag mellem klokken 12 og 13 er åbent for service af høreapparaterne.

Selv om høretab ikke kun rammer ældre, er de fleste kunder hos Dansk HøreCenter folk over 65 år.

- I Danmark har vi to systemer til at få høreapparat. Man kan vælge det offentlige system. Her er det gratis at få et høreapparat, men der er lang ventetid - omkring halvandet år. En anden mulighed er at vælge at springe ventetiden over og selv betale for et høreapparat og dermed købe sig til en bedre varer, siger Helle Rosenkvist og tilføjer, at der dog ydes et regionalt tilskud til dem, der vælger selv at betale for deres høreapparat.

Dansk HøreCenter driver 38 butikker landet over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce