Annonce
Erhverv

Halvdelen af ejerne er kvinder: Men ledelsen er totalt domineret af mænd

Det er ikke de høje hæle, der dominerer hos Jysk Energi, hvor mændene dominerer på alle ledelsesfelter. Arkivfoto: Henning Bagger Ritzau/Scanpix
Der mangler i den grad kvinder i ledelsen hos Jysk Energi. Formand Anton Bro erkender blankt, at der mangler kvindelige kompetencer i direktion, bestyrelse og repræsentantskab.

Nordvestjylland/Holstebro: Det går på mange måder rigtig godt hos Jysk Energi, der er det dominerende energiselskab i Nordvestjylland.

Store millionoverskud, nedsættelse af el-takster og penge til markedsføring. Den grønne dagsorden kaster også ekstra fokus på branchen.

Men på et område er der en stor mangel.

Det er de 30.000 kunder i de nordvestjyske kommuner, der ejer Jysk Energi, hvilket giver en ligelig fordeling mellem mænd og kvinder. Men på stort set alle ledende poster er der kun mænd.

- Vi lægger os fladt ned med det samme. Vi mangler i den grad kvinder i alle lag i ledelsen. Vi er klar til at gøre en ekstra indsats for at få flere kvinder til at interesse sig for el og energi, men vi mangler meget endnu. Det kan vi ikke skjule, lyder det fra bestyrelsesformand i Jysk Energi, Anton Bro.

I mange store virksomheder er der en overvægt af mænd i ledelsen og bestyrelsen. Men flere steder er andelen af kvinder voksende.

Men ikke hos Jysk Energi. Meget langt fra.


Vi lægger os fladt ned med det samme. Vi mangler i den grad kvinder i alle lag i ledelsen. Vi er klar til at gøre en ekstra indsats for at få flere kvinder til at interesse sig for el og energi, men vi mangler meget endnu,

Anton Bro


Hos Jysk Energi består direktionen af mænd. Mændene sidder meget solidt på ledelsesposterne. Det samme gælder i bestyrelsen, hvor de otte medlemmer alle er mænd. Den første kvinde dukker op i det 112 personer store repræsentantskab, hvor der er fire kvinder valgt.

- Vi skal gøre meget mere for at få flere kvinder til at interessere sig for el og energi. På det område har vi en stor formidlingsopgave. Vi kan på alle niveauer godt bruge kvindelige kompetencer, så det bliver mere forskelligartet. Vi har været i gang et par år, men der er et stort stykke arbejde på det område, siger Anton Bro.

Annonce

Målsætning for 2022

Valget af kvinder starter ude i de lokale kredse, når der er valg til repræsentantskabet senere på året.

- Vi har fået nogle enkelte kvinder med de seneste år, men vi skal være meget bedre, siger bestyrelsesformanden, der ikke mener, at bestyrelsen er en mandeklub, hvor kvinder ikke kan føle sig hjemme.

Manglen på kvinder er også nået frem til årsberetningen for 2020. Her lyder målsætningen for kvinder således.

"Det er målsætningen at få valgt en kvinde ind i Jysk Energi A.m.b.a.s bestyrelse inden 2022. Ydermere er der fastsat en målsætning om, at andelen af kvinder i direktion og øvrige ledelseslag i selskabet skal være minimum 30 procent. I 2020 var andelen 8 procent."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Storken er en del af vores dna

Annonce