Annonce
Navne

Halvfemserstjernen er ikke færdig endnu

Skuespiller Shannen Doherty har været en del af flere kampagner for at støtte op om kræftforskning, blandt andet for organisationen Stand up to Cancer. Arkivfoto: Michael Tran/Ritzau Scanpix
Shannen Doherty er kendt for store halvfemserserier. I dag kæmper hun med brystkræft, men vil gerne vise, at man kan leve videre. 12. april fylder hun 50 år.

50: Til trods for en alvorlig brystkræftdiagnose er skuespillerinden Shannen Doherty ikke færdig med at leve endnu.

Hun kæmper i stedet for at bringe mere bevågenhed til kræftsygdomme og sætte et andet ansigt på kræftpatienterne.

- Vores liv slutter ikke, bare fordi vi har fået den diagnose. Vi har stadig meget liv tilbage at leve, fortæller hun i et interview med det amerikanske tv-program "Good Morning America".

Annonce

Hun har blandt andet på sociale medier delt information om brystkræft og været åben omkring sit eget sygdomsforløb.

Stjernen har spillet store roller i halvfemserhit som "Heksene fra Warren Manor", hvor hun spillede Prudence Halliwell, og i "Beverly Hills: 90210" som Brenda Walsh. Den 12. april fylder hun 50 år.


Vores liv slutter ikke, bare fordi vi har fået den diagnose. Vi har stadig meget liv tilbage at leve.


Da hun skulle fortælle, at hendes brystkræft var vendt tilbage og havde spredt sig, samlede hun ægtemanden, fotograf Kurt Iswarienko, og sine nære venner til en middag med sin læge. Lægen var inviteret, så han kunne svare på alle de pårørendes spørgsmål.
En af gæsterne var en anden stjerne fra halvfemsernes teenageserier, Sarah Michelle Gellar, som spillede Buffy Summers i "Buffy: Vampyrernes Skræk". De to skuespillere er tætte veninder, og Doherty har fortalt, at hun opfatter Gellars børn som sine egne.

For et par år siden vendte Shannen Doherty også tilbage til rollen, der havde været med til at gøre hende et kendt ansigt, Brenda i "Beverly Hills: 90210". Hun genoptog rollen i en genindspilning af serien, der udkom som miniserie i 2019.

Genindspilningen begyndte, kort efter at Doherty havde fået at vide, at brystkræften var vendt tilbage, men hun endnu kun havde fortalt det til få. Oprindeligt ville hun egentlig ikke deltage. Men da skuespilleren Luke Perry, som også spillede med i den oprindelige serie, døde pludseligt, kort før optagelserne gik i gang, skiftede hun mening.

- Det var mærkeligt for mig at være diagnosticeret, og at se en, der virkede rask, dø først, fortæller hun til "Good Morning America".

- Det mindste, jeg kunne gøre for at ære ham, var at være med i serien, fortsatte Doherty.

I dag koncentrerer Shannen Doherty sig om at passe på sig selv og har en have ved sit hus i Californien, som hun kredser om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Lokalbaner ønsker flere penge

Annonce