Annonce
Mærkedage

Ham der bare står i baggrunden

Der er ikke de store armbevægelser over Chris Lowe på scenen til Pet Shop Boys' koncerter. Apu Gomes/Ritzau Scanpix
Chris Lowe har været den ene halvdel af Pet Shop Boys siden start-80'erne. Og keyboardspilleren, der fredag fylder 60 år, har en veldefineret rolle udadtil.

60 år: Han står der bare. Spiller på sit keyboard. Gemmer øjnene bag store solbriller. Fortrækker ikke en mine.

Sådan er koncertopskriften for Chris Lowe, der fylder 60 år fredag den 4. oktober og er den ene halvdel af britiske Pet Shop Boys.

Den yngre halvdel af duoen har altid holdt sig bagest, når popkæmperne optræder live, mens Neil Tennant gik foran.

Og det er ikke ved et tilfælde.

De to har ellers delt arbejdet i Pet Shop Boys ligeligt siden starten i 1981. Den umådeligt succesrige popduos dansable sange komponeres og skrives af begge parter, og de deltager sammen i interviews.

Men når det gælder optrædener, forholder Lowe sig helt apatisk.

Det var et koncept, duoen tidligt tog til sig. Det kan blandt andet ses i musikvideoerne til kæmpehits som "It's A Sin", "Always On My Mind" og "West End Girls". I sidstnævnte går Chris Lowe bogstaveligt talt i ét med baggrunden.

- Vi opdagede, at der var noget over en, der sang, og en, der gjorde ingenting - bare kigge og så kigge væk - der gav en hæslig spænding, forklarede instruktør Eric Watson.

I starten af karrieren gav Pet Shop Boys ikke mange koncerter. Men de har siden taget revanche med meget spektakulære shows. I dag betegnes de som et meget visuelt orienteret band med stor sans for design og grafisk udtryk.

Det oplevede et dansk publikum senest i 2017 ved Tinderbox-festivalen. Her kvitterede musikbladet Gaffa med seks stjerner for Chris Lowe og Neil Tennants optræden i Tusindårsskoven ved Odense.

Selv er Chris Lowe oprindeligt trombonespiller, og han studerede i sine unge år arkitektur på universitetet i Liverpool.

Det fik dog en ende, da han tilfældigvis mødte Neil Tennant i en hi-fi-butik i London, og Pet Shop Boys hurtigt blev et fuldtidsarbejde.

Og det er det stadig. Duoen udgav en ny single i september og har netop varslet et nyt album og en stor turné i 2020.

Annonce
Chris Lowe bærer altid solbriller, når han optræder offentligt. Den 4. oktober fylder han 60. Britta Pedersen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce