Annonce
Lemvig

Uheldig bagspiller: Ham, der kunne have løst Aarhus-defensiven, var endnu engang tvunget på bænken

Lemvig-Thyborøn-defensiven stod godt i størstedelen af opgøret, men det haltede en del i den modsatte ende. Foto: Ole Nielsen
Lemvig-Thyborøn er efterhånden ved at være presset på ressourcerne, og det var sandsynligvis medvirkende til, at holdet gik helt i stå offensivt efter pausen i Aarhus.
Annonce

Aarhus: Da han var her senest, var han forskellen på sejr og nederlag med sine otte mål.

Ved den lejlighed var det Lemvig-Thyborøn, som kunne køre fra Aarhus med de to point efter en sejr på ét mål. Det var tilbage i februar.

Onsdag aften måtte Mark Nikolajsen se til fra bænken, da Lemvig-Thyborøn efter en besværlig 2. halvleg måtte indkassere et tre-målsnederlag i Ceres Arena mod Århus Håndbold.

LTH begyndte ellers som lyn og torden. Mads Thymann lagde ud med et par gode drøn, og efter et kvarter var Lemvig-Thyborøn foran med 8-3.

Så fik Aarhus-forsvaret justeret, og selvom Lemvig-Thyborøn holdt fast i føringen hen til pausen, så fik de aldrig for alvor løst det høje og mere stødende forsvar i 2. halvleg.

Her var bagspiller Mark Nikolajsen en mangelvare, og han kunne blot se til mens en mere og mere presset bagkæde formentlig var ved at sætte verdensrekord i antal skud i paraderne med en omgang passivt angrebsspil.

- Det er vanvittigt frustrerende at sidde derude, og man sidder bare og tripper. Man vil jo bare gerne ind og spille, men jeg skal også give mig tid med sådan en skade her, siger Mark Nikolajsen.

Annonce

Forfulgt af uheld

Det er en hovedskade, som Mark Nikolajsen døjer med. I opgøret mod Aalborg fik han to hænder i hovedet af Benjamin Jakobsen, som er en af ligaens tungeste og stærkeste spillere.

Det kostede en hjernerystelse med våde øjne og hovedpine i dagene efter og deltagelsen i den efterfølgende kamp mod BSH.

Sidste tirsdag genoptog han træningen, men her fik han en bold i hovedet, efter han ellers var i betragtning til Ribe-Esbjerg-kampen.

- Da jeg spillede for Ribe-Esbjerg, døjede jeg også en del med det, og jeg ved, at det skal have tid. Jeg håber, at jeg kan træne med fredag, så jeg kan være med mod Mors-Thy (næste kamp, red.), siger Mark Nikolajsen.

Ronnie Nicolaisen gjorde sit til, at Lemvig-Thyborøn var på omgangshøjde med Århus. Han endte med en redningsprocent på 38, efter han især var flyvende i begyndelsen af opgøret. Foto: Ole Nielsen.

Det er efterhånden ved at være et tema for Lemvig-Thyborøn, at holdet ikke kan få glæde af samtlige ressourcer.

Pelle Schilling sidder stadig ude og bedst som man troede, at stregtrioen var ved at være i fuld vigør, så fik Niels Lindholt en fibersprængning tidligt i onsdagens kamp, hvor Jacob Østergaard ellers var tilbage efter at have døjet med en skade.

- Vi fokuserer selvfølgelig på dem, vi har til rådighed, men det er klart, at vi slider med ressourcerne i øjeblikket, og vi glæder os til, at vi kan komme med hele bredden, siger LTH-træner Anders Thomsen, som understreger, at det ikke skal være en undskyldning.

Annonce

Slider og slæber

Lemvig-Thyborøn kom med alt, hvad de havde i defensiven. At holde Aarhus på 26 scoringer på hjemmebane er godkendt. Der blev slidt og slæbt, hvilket ofte gav gevinst.

I angrebsspillet var analysen lidt en anden.

- Vi får sværere ved at komme i fart i 2.halvleg, efter at de får justeret deres forsvar. Man kan sige, at de lykkes med deres justering, og det får vi ikke helt gjort, siger Anders Thomsen.

Kampen i tal

Århus Håndbold - Lemvig-Thyborøn Håndbold 26-23 (12-13)

Håndboldligaen, 5. spillerunde

Stillinger undervejs: 1-3, 2-6, 3-8, 7-10, 10-12, 12-13, 15-15, 19-16, 21-18, 23-18, 26-23.

Mål, LTH: Nicolaj Spanggaard 5, Frederik Iversen 4, Mads Thymann 4, Jacob Østergaard 2, Christian Holm 2, Jesper Kokholm 2, Rasmus Porup 1, Thomas Damgaard 1.

Topscorer, ÅRH: Lukas Jørgensen 7.

Udvisninger: ÅRH 2, LTH 3.

Tilskuere: 400 i Ceres Arena (udsolgt).

Han havde til onsdagens opgør valgt Nicolaj Spanggaard i stedet for Jonas Langerhuus, og han var tilfreds med det han så fra Spanggaard. Thomas Damgaard, som spillede en glimrende kamp mod Ribe-Esbjerg, havde det til gengæld svært med kun ét mål på seks forsøg.

- Thomas (Damgaard, red) kom til at lide under, at de gik frem i forsvaret. Hans gode kamp mod Ribe-Esbjerg gjorde det nok heller ikke nemmere, for det gav Århus en chance for at forberede sig bedre på ham, siger Anders Thomsen.

Næste opgave for Lemvig-Thyborøn Håndbold er på tirsdag, hvor Mors-Thy kommer på besøg i Lemvig.


Vi fokuserer selvfølgelig på dem vi har til rådighed, men det er klart, at vi slider med ressourcerne i øjeblikket, og vi glæder os til, at vi kan komme med hele bredden.

Anders Thomsen, LTH-træner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Minkfarm på Thyholm ramt af corona: Avler savner klare svar fra Fødevarestyrelsen

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: TTH genfandt den defensive formel og satte Lemvig på plads

Annonce