Mærkedage

Han er den klassiske amerikanske cowboy

Foruden at være på skærmen har Sam Elliott lagt stemme til kampagner fra virksomhederne Dodge og IBM. Han var stemmen bag præsentationerne af Pittsburgh Steelers og Green Bay Packers til Super Bowl i 2010. (Arkivfoto) Robyn Beck/Ritzau Scanpix
Med sit karakteristiske udseende og dybe stemme passer Sam Elliott godt til westernfilm, men talentet har taget ham meget længere. fredag den 9. august fylder han 75 år.

75 år: Hvis hans far havde fået lov at bestemme, var Sam Elliott højst sandsynlig ikke endt på rollelisten til en stribe film og tv-serier.

Sam Elliott og faren delte en passion for naturen, og da Sam Elliott som helt ung fortalte faren, at drømmen var det store lærred, blev han mødt med svaret: Dine chancer i Hollywood er som en snebolds i helvede.

Elliotts drøm blev dog til virkelighed, og skuespilleren, der fredag den 9. august fylder 75 år, har siden opbygget sig et betydeligt cv.

Hans lange krop, tykke overskæg, sorte øjenbryn og dybe stemme passer perfekt til en karakter i en westernfilm. Han er det klassiske billede på en amerikansk cowboy.

Og flere af Sam Elliots roller er da også i westernfilm og westernserier, hvor han blandt andet har medvirket i "The Quick and The Dead" og "Tombstone".

Senere i karrieren er det blevet til andet end film med pistoler og heste. Han har blandt andet medvirket i filmen "The Big Lebowski".

Han blev nomineret til en Oscar for sin rolle i dramaet "A Star is Born" fra 2018. Elliott endte op uden statuetten, da Viggo Mortensens kollega fra "Green Book" Mahershala Ali modtog prisen.

Arbejdet som skuespiller har også ført Elliot til kærligheden. Han er gift med skuespilleren Katharine Ross.

I 1969 debuterede Elliott med en meget lille rolle i filmen "Butch Cassidy and the Sundance Kid", hvori også Ross spillede en mindre rolle. De havde ingen scener sammen og mødtes ikke under arbejdet.

Men knap ti år senere spillede begge med i "The Legacy", hvor de mødte hinanden, og en gnist mellem dem tændtes. De blev gift i 1984.

Parret har sammen datteren Cleo Rose Elliott, der er musiker og model.

Foruden at være på skærmen har Sam Elliott lagt stemme til kampagner fra virksomhederne Dodge og IBM. Han var stemmen bag præsentationen af Pittsburgh Steelers og Green Bay Packers til Super Bowl i 2010. (Arkivfoto) Angela Weiss/Ritzau Scanpix
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

112

Taget udbrændte: 80 grise overlevede ildebrand

Kultur For abonnenter

Bent Busk er som sin berygtede taske - altomfavnende

Lemvig-Thyborøn For abonnenter

Mere end en måde at erstatte 149 mål og 93 assist

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Livsstil For abonnenter

Forfatter Svend Åge Madsen fylder 80: Jeg fik lært det med pigerne takket være, at jeg skrev

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce