Annonce
Navne

Han er den rolige rullesten

Charlie Watts, som 2. juni fylder 80 år, fra en koncert med sit band The Rolling Stones i Californien i 2019. Arkivfoto: Imagespace/Ritzau Scanpix
I 60 år har Charlie Watts tærsket løs på trommeskindene i legendebandet The Rolling Stones. Den 2. juni runder han som den første i bandet 80 år.

80: Der gror ikke mos på rullesten, siges det.

Men noget patina er der trods alt gennem en 60 år lang musikkarriere vokset frem på Charlie Watts, trommeslageren i et af verdens mest berømte rockbands, The Rolling Stones. Omvendt er Watts som ældste medlem i det legendariske oldefarorkester over lang tid gradvist ældet med ynde sammenlignet med sine kolleger. Den 2. juni fylder han 80 år.

Bandkollegerne har - omfavnet af stadigt yngre kvinder, nogle af dem meget unge - måske haft lidt sværere ved at se alderstoget tøffe tungt ind på stationen. Men det tørre, solide trommespil fra den udadtil altid uudgrundelige og fattede rytmemand har været en af grundstenene i rullestenene. Så kunne Mick Jagger og Keith Richards tage sig af det flamboyante og Ronnie Woods af tøsebørnene.

Annonce

Charlie Watts blev født i London og blev tidligt grebet af musikken.

Som teenager studerede han på en kreativ skole og kom ind i reklamebranchen. Men i starten af 1960erne faldt Mick Jagger, Keith Richard og daværende bandmedlem Brian Jones over Watts' sublime trommespil. De lokkede ham med i deres nystartede band.

Siden har Charlie Watts ikke haft behov for job i reklamebranchen. Selv om Watts på mange måder fremstår som bandets noble nestor, så har hans liv dog ikke været helt uden drama og rock & roll.


Watts har altid hadet turnélivet og døjer med søvnløshed, når han er væk fra sin hustru.


Et mangeårigt forbrug af stoffer og alkohol resulterede sidst i 80'erne i, at Watts lod sig indlægge for at blive afvænnet. Og hans kone er siden ofte taget med for at støtte ham, når Stones var på endnu en tur med det omrejsende rockmuseum. Watts har altid hadet turnélivet og døjer med søvnløshed, når han er væk fra sin hustru.

De blev gift helt tilbage i 1964. Sammen med Shirley Ann Shepard har Watts datteren Seraphina. I 2004 fik han som mangeårig ryger konstateret strubekræft. Men langvarig kemo reddede dengang hans liv.

Og selv om Charlie Watts går for at være blid som et lam, så har han også temperament. I 1984 ringede forsanger Mick Jagger stærkt beruset en tidlig morgen til trommeslagerens værelse på et hotel i Amsterdam.

- Hvor er min trommeslager? spurgte Mick. Og fik intet svar. Kort tid efter bankede Charlie Watts på Jaggers dør. Sangeren åbnede og fik en velplaceret knytnæve fra Watts ledsaget af sætningen "Kald mig aldrig din trommeslager igen. Du er min åndssvage sanger!"

Annonce
Lemvig For abonnenter

Politiet på besøg med fotovogn: Uddelte to klip og 16 bøder  på Strandvejen

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Politi: Kig efter Oline i udhuse og haver

Lemvig For abonnenter

Elever viftede med flagene da de sagde farvel til skoleleder

Kultur

Storskærmen bliver alligevel tændt til kampen mod Wales: Vi har fået politiets ord for, at vi intet ansvar har for tilskuere uden for hegnet

Lemvig

800.000 kroner til kunstprojekt i tre mindre byer

Debat For abonnenter

Regions-flertal smækkede døren: Informationsmøder ingen erstatning for at udelukke ildsjælene

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Holstebro-musiker spiller op ved Bornholms sommerrevy

Holstebro

Barn på halvandet år havde 19 huller - hvor godt børster du dit barns mælketænder?

Vestjylland

21 teststeder i Region Midtjylland lukker i løbet af de kommende tre uger - se her hvilke

Danmark

Ny dille på stranden giver livredderne sved på panden: - Det tager kun tyve sekunder at drukne

Lemvig

Eftersøgningen efter Oline fortsætter nu med helikopter

Lemvig For abonnenter

Han har været med, siden gymnasiet blev bygget: Stopper efter 40 år - og det skal nok blive godt

Lemvig

To varmeværker fik opbakning til fusionsplanen: Nu går vi videre

Annonce