Annonce
Navne

Han foretog det forbudte skifte

Kameralinserne var rettet mod Allan Nielsen, da han i 1996 op til kampen mod sin tidligere klub FC København havde farvet håret blåt. Den nu tidligere Brøndby-spiller, som fylder 50 år den 13. marts, ses her efter 3-0-sejren mod FCK. Arkivfoto: Bent K Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det skabte røre, da Allan Nielsen skiftede fra FC København til Brøndby i 1995. Nu coacher han virksomheder og bor i Dubai. Den 13. marts fylder han 50 år.

50: For mange FCK-tilhængere kom det som et chok, da Brøndby i 1995 offentliggjorde, at Allan Nielsen fremover ville bære den gule trøje.

Fodboldkarrieren tog for alvor fart i FC København. Før det havde den karismatiske midtbanespiller, som 13. marts fylder 50 år, været forbi storklubben Bayern München, schweiziske FC Sion og OB. I 1994 skiftede han til FCK, og kort tid efter kom landsholdsspilleren på avisforsiderne, da ærkerivalerne fra Brøndby købte ham.

Inden skiftet havde midtbanespilleren fået anførerbindet i hovedstadsklubben og debuteret på landsholdet. Landsholdskarrieren talte 44 kampe og 7 mål. Blandt andet et vigtigt mål i kampen mod Tyrkiet ved EM-slutrunden i 1996 og et mål mod Sydafrika ved VM-slutrunden i 1998.


Fra 1996 til 2000 spillede Allan Nielsen i Tottenham, hvor det blev til 96 kampe og 12 mål, blandt andet en altafgørende scoring i Liga Cuppen. Her scorede danskeren sejrsmålet i sidste minut mod Leicester på Wembley i finalen.I sin første derby-kamp i Parken mod sin tidligere klub FCK valgte Allan Nielsen noget kontroversielt at gå på banen med blåt hår foran 39.000 tilskuere. Brøndby vandt kampen med 3-0, og efter sejren sendte Allan Nielsen en stikpille afsted.

- En rigtig Brøndby-fan har blåt hår, og hvis min nye frisure var med til at ødelægge lidt af koncentrationen hos nogle af de undrende FCK-spillere, har den opfyldt sin mission. Hvis de har brugt tid på at kigge på mit hår, har de ikke været koncentreret fuldt ud om bolden, sagde han i 1996.

Fra 1996 til 2000 spillede Allan Nielsen i Tottenham, hvor det blev til 96 kampe og 12 mål, blandt andet en altafgørende scoring i Liga Cuppen. Her scorede danskeren sejrsmålet i sidste minut mod Leicester på Wembley i finalen.

Det er ikke kun i fodboldverdenen, at Allan Nielsen har gjort sig bemærket.

Han ramte igen avisforsiderne i 2011, da han giftede sig med springrytteren Tina Lund. Året forinden havde den tidligere fodboldspiller været med i "Vild med dans". Det blev ikke den helt store succes for flamboyante Allan Nielsen, som måtte takke af som den fjerde deltager efter at have fået færrest point af seerne.

I dag bor han under varme himmelstrøg sammen med konen Tina Lund og parrets to børn i Dubai, hvor han ernærer sig som mentor og coach.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce