Annonce
Erhverv

Han havde taget fri fra arbejde, lejet sommerhus med vennerne: Efter et kast var det hele slut

Michael Thomassen fik fisk i allerførste kast. Få sekunder efter at fluen var landet i Storåen, mærkede han det eftertragtede hårde ryk i stangen. En laks på 7,7 kg og 94 cm havde taget fluen. Foto: Johan Gadegaard.
- De første kast er jo lige for at få en fornemmelse af, hvordan fluen reagerer, og hvordan vandet er - så man forventer jo ikke, at der er bid, fortæller Michael Thomassen.

Holstebro: Michael Thomassen tygger lidt på spørgsmålet, før han ender på et svar:

- Nej, jeg er mega glad, siger han så.

På sit første kast, på den første dag af laksesæsonen, der blev skudt i gang ved midnat, fik han bid.

Annonce

Og da fisken var hevet sikkert i land, havde han også opbrugt sin laksekvote for i år, og spørgsmålet er derfor også, om man kan fange en laks for hurtigt, og om resten af sæsonen så er helt spildt, når man nu ved, at al fangst fremover bare skal sættes ud igen:

- Sådan har jeg det ikke. Men det er naturligvis overraskende. De første kast er jo lige for at få en fornemmelse af, hvordan fluen reagerer, og hvordan vandet er - så man forventer jo ikke, at der er bid, fortæller 54-årige Michael Thomassen, der bor på Djursland.

- De første kast er jo lige for at få en fornemmelse af, hvordan fluen reagerer, og hvordan vandet er - så man forventer jo ikke, at der er bid, fortæller 54-årige Michael Thomassen Foto: Johan Gadegaard.

Hvert år tager han til laksepremiere ved Storåen. Gerne som i år sammen med en gruppe venner:

- Så lejer vi et sommerhus, og så hygger vi os. I dag er vi stået op klokken 03 for at gøre os klar. Så finder vi det helt rigtige sted, og nyder at se solen stå op.

Sådan har det været de sidste 12 år, og det bliver der næppe lavet om på.

Både det ene og andet

Selv om han aldrig har fanget en laks på første kast tidligere, så er han dog ikke helt ubekendt med, at fiskene kan bide hurtigt den første dag.

- Jeg har to gange tidligere oplevet at fange en laks indenfor de første 10 minutter. Men aldrig på første kast. Det er en rekord, jeg aldrig kan komme til at slå, siger Michael Thomassen.

Er det held eller dygtighed?

- Det er vel en kombination. Det er held, at det er på første kast. Men med tiden oparbejder man jo også en viden om, hvor det er godt at placere sig, fortæller Michael Thomassen.

- Jeg har to gange tidligere oplevet at fange en laks indenfor de første 10 minutter. Men aldrig på første kast. Det er en rekord, jeg aldrig kan komme til at slå, siger Michael Thomassen. Foto: Johan Gadegaard.

Fredag formiddag regner han dog ikke med, at det bliver til meget mere fiskeri end det ene kast:

- Så skal man lige tale med de andre, man skal have fisken frosset ned og alt muligt andet. Men jeg skal nok komme ud igen. Så må jeg bare sætte de fisk, jeg fanger, ud igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stak af med båd og trailer

Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Taske med dyrt indhold blev stjålet

Annonce