Sport

Han hedder Emil Jensen, men på håndboldbanen klinger Hansen bare bedre

Emil Jensen (til højre) er en af dem, som hver fredag tager til Bremdal, for at spille for Struer Kidz. Træningen starter med en omgang tag-fat. Foto: Johan Gadegaard

Struer Kidz er holdet hvor nordvestjyske håndboldspillere med udviklingshandicap mødes for at træne, gøre sig klar til stævner og vigtigst af alt, opbygge et stærkt fællesskab gennem sporten.

Bremdal: Det var godt, at Danmark vandt VM-finalen over Norge for et par uger siden.

Det kan langt de fleste danskere blive enige om, og flere sad ude på kanten af stolen, selvom kampen hurtigt blev afgjort. En af dem som formentlig sad lidt ekstra langt ude på stolekanten var 16-årige Emil Jensen.

Han har downs syndrom, og så er han vild med håndbold. Faktisk er han så vild med sporten, at han var kommet med en markant udtalelse, inden finalen begyndte.

- Han sagde, at hvis Norge vandt, så skulle han i hvert fald ikke på studietur til Norge, når resten af klassen skulle afsted nu her, fortæller moren Gitte Jensen med et grin.

Emil Jensen er en af de 12 håndboldspillere, som er mødt op til fredagens træning i Bremdal Hallen. Struer Kidz, som holdet kalder sig, har i de seneste par sæsoner været en del af LykkeLiga, som er et håndboldnetværk for håndboldspillere med udviklingshandicap.

Holdet er officielt fra Resen, og bag holdet står Rikke Gade. Hun er initiativtager og træner, og har selv en datter på holdet.

- Den største motivation for at starte holdet var min egen datter. Derudover kender jeg Rikke Nielsen (som står bag lykkeliga, red), og hun havde prikket til mig ét par gange, og så endte jeg med at starte holdet, fortæller Rikke Gade, som for to uger siden modtog en pris for projektet ved nytårskuren i Struer Kommune.

Der var højt humør gennem hele træningen, hvor der også var plads til lidt kærlige drillerier undervejs. Foto: Johan Gadegaard

Jensen eller Hansen

Denne fredag eftermiddag starter spillerne med at samle sig i en rundkreds sammen med de fire hjælpetrænere. Inden børnene bliver sluppet løs til dagens håndboldtræning, er der lige et par ting som Rikke Gade gerne vil gennemgå.

Hun påpeger, at børnene skal huske, at de er der for at spille håndbold. Til den sidste træning var der gået lige rigeligt fællessnak i den, men det er et luksusproblem, for relationerne på holdet går heldigvis langt længere end håndboldbanen. Biografture og legeaftaler er nogle af de ting, som børnene får ud af håndboldfællesskabet.

Det er tydeligt, at spillerne elsker at spille håndbold. Da de indledende løbeøvelser og tagfat var overstået, fik spillerne bolden i hånden. Emil Jensen, som faktisk går under et andet navn til dagens træning, var en af dem, som var ovenud lykkelig for at få lov til at skyde på mål.

- Er du den nye Mikkel Hansen, spørger Gitte Jensen sin søn.

- Nej, jeg er den nye Emil Hansen, siger Emil Jensen, som må konstatere, at "Hansen" klinger lidt bedre håndboldmæssigt.

Der var smil fra øre til øre, da boldene blev uddelt efter opvarmningen. Foto: Johan Gadegaard

Regionshold

Gitte Jensen er chauffør til fredagens træning. En bilfuld af spillerne går nemlig til dagligt i skole sammen i specialklassen på Harboøre Skole. Spillerne kommer fra Holstebro, Struer og Lemvig. Det hele startede faktisk med et Facebook-opslag.

- Da jeg startede holdet, skrev jeg på Facebook, om nogen ville være interesserede, og det opslag eksploderede helt. Så det har egentligt ikke været så svært at skaffe spillere nok, siger Rikke Gade, som afsluttede fredagens træning med at samle spillerne i en rundkreds og forsøgte at få dem til at slappe af, mens de hørte "Under stjernerne på himlen" med Rasmus Seebach.

Det var dog ikke alle, som var lige villige til at slappe af. Energiniveauet er højt. Det bliver uden tvivl ikke mindre til juni, når holdet skal deltage i den store Lykke-cup i Aalborg. For selvom holdet er sat i verden for at hygge sig, så hygger man sig bedst, når man vinder. I hvert fald hvis man spørger Emil Jensen.

- Jeg vil være bedre end de bedste, lyder det selvsikkert fra den 16-årige, mens han viser, hvordan han vil øve sig på sine finter.

Som der står på bolden, så er det Resen KFUM, som holdet har hjemme hos, selvom de går under navnet "Struer Kidz". Foto: Johan Gadegaard

Glæden driver værket

For Rikke Gade handler det ikke om at lære dem de bedste finter eller at lave en ny Mikkel Hansen. For hende er det glæden ved at se børnene udfolde sig, som driver værket.

- Det er så fantastisk at se glæden. Det er fedt, at de er så umiddelbare. Man kan lynhurtigt aflæse, om de er glade eller de er sure. Nogle gange skal man være lidt over dem, for ellers så kan de godt bare sætte sig eller ligge sig, men oftest er de jo virkelig gode til at deltage i træningen, siger Rikke Gade.

Det kunne ikke lade sig gøre uden de frivillige og Rikke Gade, og det er Gitte Jensen udemærket godt klar over. Hun sætter pris på den frivillige indsats, som skaber så meget glæde for hendes søn.

- Han er virkelig glad for at komme ud, og han glæder sig til at møde de andre fra holdet. Jeg er virkelig glad for, at han har fået den mulighed her, siger han.

Holdet træner hver fredag eftermiddag i Bremdal fra klokken 16-17.

Selvom det hovedsageligt er for børn og unge, så er der folk i alle aldre, som deltager i træningen. Foto: Johan Gadegaard
Holdet har fået matchende træningstøj, hvor der står "LykkeLiga" på. Derudover har holdet også flere lokale sponsorer. Foto: Johan Gadegaard
Til hver træning er der minimum tre hjælpetrænere. Det er sat i system, fordi der er brug for hjælpetrænere for at afholde en træning. Foto: Johan Gadegaard
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ung Lemvig-rytter havde sin debut i de franske alper: Styrtede to gange, men fik masser af erfaring

Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Tophistorier

Struer For abonnenter

Rejsen fra Somalia: Jeg er fri i mit hjerte nu

Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Annonce