Annonce
Mærkedage

Han passer på sparegrisen for hver fjerde

Allan Polack var mange år i Nordea, før han fik topposten i PFA. Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Allan Polack er øverste direktør for pensionskassen PFA, en af Europas allerstørste. Den mangeårige bankmand fylder lørdag den 4. maj 60 år.

60 år: 571 milliarder kroner.

Så mange sparepenge stod PFA Pension for ved årsskiftet på vegne af 1,3 millioner kunder - eller mere end hver fjerde voksne dansker.

I spidsen finder man Allan Polack, der lørdag den 4. maj fylder 60 år.

Og det er faktisk ikke den største pengekasse, han har siddet med nøglerne til. Inden han blev direktør for PFA, var han chef for Nordeas kapitalforvaltere, der havde næsten 2000 milliarder kroner fra hele Norden under opsyn.

Til gengæld kunne Allan Polack rykke op fra en plads i tredje ledelseslag til at nu være den ubestridte etter i Danmarks største kommercielle pensionsselskab.

Bankkarrieren begyndte i 1985 med et job som aktieanalytiker i Andelsbanken, som efter et par fusioner blev til Nordea. Her fik han - efter en kort afstikker som vinimportør - i 2002 en topstilling som chef for pensionsforretningen.

Han er i Jyllands-Posten blevet beskrevet som "en hardcore kapitalist, men også interesseret i at være en god samfundsborger", og Berlingske har rost ham for at have en holdning til etik og moral.

I februar i år luftede han over for Børsen den holdning, at bankerne for sent har taget et etisk opgør. Men i den forbindelse kom Allan Polack også selv i søgelyset for en række lyssky forretninger, Nordea foretog eller hjalp kunder med i hans tid.

Det gælder blandt andet de handler, der lod investorer spekulere i udbytteskat. En praksis, som har kostet den danske statskasse et tocifret milliardbeløb.

- Jeg tror, vi alle har gjort en erkendelse. Jeg vil ikke mase mig op i et hjørne og sige, at jeg var bedre end alle mulige andre, lød Allan Polacks svar i den forbindelse til Børsen.

Allan Polack er oprindeligt uddannet fra Handelshøjskolen - i dag CBS. Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Sea War Museum er åbent igen

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

Lemvig

Skubber påskeudstilling til pinsen

112

Mand løb nøgen rundt

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce