Annonce
Holstebro

Han står nederst på listen: Jeg tror på, at jeg har en realistisk chance

Dennis Thiesen er udlært tømrer, men arbejder i dag - efter at have suppleret med mere uddannelse - som afdelingsleder på et botilbud for udsatte unge i Ulfborg. - Jeg kan godt lide at arbejde med dem, som skiller sig lidt ud og ikke er som os andre, siger Dennis, der her er på en gåtur i parcelhuskvarteret i Idom, hvor han bor sammen med sin familie. Foto: Morten Stricker
Otte år som formand for borgerforeningen har banet vejen for 39-årige Dennis Thiesens opstilling til byrådet. Og selv om han står som nummer 24 og sidst på Socialdemokratiets liste, går han til valg med det klare mål at blive valgt ind.

Idom: - Nej, jeg ser ikke mig selv som listefyld: Jeg går til valg for at blive valgt ind, og jeg tror, jeg har en realistisk chance.

Sådan lyder det fra 39-årige Dennis Thiesen, der bor i Idom sammen med sin kone, Christina, og parrets tre børn.

Den 16. november skal vi stemme til kommunal- og regionalvalget. Op til valget er der fokus på spidskandidaterne, men Holstebro Onsdag har vendt det hele lidt på hovedet i en serie, hvor læserne møder nogle af dem, der står nederst på listen.

Annonce

En af dem er Dennis Thiesen fra Idom.

Han står som nummer 24 - og som rosinen i pølseenden - på Socialdemokratiets liste til byrådsvalget i Holstebro Kommune.

Bundplaceringen giver ham dog ikke anledning til skuffelse og ærgrelse.

- Der var ikke så meget at komme efter: Da jeg meldte mig klar til valg, havde der været urafstemning blandt medlemmerne: Listen var lavet, konstaterer ham med smil i øjnene inde bag de runde briller.

Med ansigtet lagt i lidt mere alvorlige folde peger han på, at der ved sidste valg skulle 290 personlige stemmer til for en socialdemokrat i kommunen for at opnå en af de 27 pladser i byrådet.

Og det antal, tror han på, er realistisk at opnå.

Otte år som formand

Dennis er vokset op i Hvidbjerg på Thyholm. I 2005 flyttede han til Holstebro efter, at han var blevet udlært som tømrer og havde aftjent sin værnepligt ved Livgarden.

- Hvorfor det lige blev Holstebro? Jeg havde venner i byen, og der skulle ske noget nyt, svarer Dennis, der både fik job og lejlighed i byen.

I nattelivet i Thisted, hvor han gik på skole, havde han mødt Christina, der er fra Bedsted i Thy. Efter hun havde gjort sin pædagog-uddannelse i Hjørring færdig, flyttede parret sammen i en lejlighed i Holstebro, indtil de fandt den byggegrund i Idom, hvor de besluttede sig for at bygge deres fælles hjem.

At pilen pegede på Idom-Råsted som familiens base var ikke tilfældigt.

- Vi gik efter et lille lokalsamfund, en lille skole og et sted med fokus på de sociale. Vi valgte Idom-Råsted, fordi vi havde hørt godt om skolen, og at det var et aktivt lokalsamfund, forklarer Dennis.

Sammen med sin kone og hjælp fra familie og venner stod han selv for en stor del af håndværket på huset på Kofeltvej, der stod færdigt i 2008.

I 2011 fik parret deres første barn, Gustav, der i dag er ti år, og han har siden fået selskab af lillesøstrene, Alma på syv og Ellen på fem år.

- Efter at vi havde fået barn, gik det stærkt med at lære nye mennesker at kende i Idom, fortæller Dennis, der første gang, han og de andre fædre blev inviteret med til et møde i mødregruppen, blev opfordret til at gå ind i borgerforeningens bestyrelsesarbejde.

Den udfordring tog han op, og det blev starten på otte år som formand for Idom-Råsted Borgerforening.

- Formandsposten gav mig et indblik i, at landsbyerne ikke kan udvikle sig uden hjælp og velvilje fra kommunen, fortæller Dennis.

For at gøre en lang historie kort valgte han i foråret ikke at genopstille til borgerforeningens bestyrelse. På opfordring meldte han sig ind i Socialdemokratiet og efter en kop kaffe og en snak med byens socialdemokratiske borgmester meldte han sig klar som kandidat - og måtte altså på det tidspunkt tage til takke med den plads på listen, der var tilbage.

Det at være en god kammerat, er noget af det, Dennis Thiesen tror på, er vigtigt i livet - og noget, han forsøger at opdrage sine børn til at være. - Det er en værdi, jeg godt kan lide - og det gælder både i de politiske og menneskelige fællesskaber, mener han. Foto: Morten Stricker
Annonce

Til kamp for landsbyen

Det, socialdemokraten fra Idom gerne vil i byrådet og kæmpe for, er landsbysamfundet og dets overlevelse.

- Alle landsbyer ønsker sig flere tilflyttere, for de er med til at sikre grundlaget for den lokale skole, og det er super-vigtigt, siger Dennis.

Han tror på, at nøglen til at få flere til at flytte ud i landsbyerne er at tilbyde især unge familier noget andet og mere end de allerede kendte, små byggegrunde.

- Det, de unge gerne vil have, er en grund med jord nok til en køkkenhave og en hest eller en ko, og for mig at se handler det om at satse benhårdt på udviklingen af landsbyerne - selvfølgelig i samarbejde med dem, siger Dennis, der er ved at få talt sit nye politikerhjerte varmt.

Han er klar over, at planloven sætter sine begrænsninger, men han ser forsøgslandsbyer eller forsøgskommuner som en mulighed for at komme videre med sine idéer.

Det, de unge gerne vil have, er en grund med jord nok til en køkkenhave og en hest eller en ko, og for mig at se handler det om at satse benhårdt på udviklingen af landsbyerne - selvfølgelig i samarbejde med dem.

Dennis Thiesen, byrådskandidat
Annonce

Knald eller fald

Selv det er 14 år siden, 271 kommuner ved kommunalreformen blev til 98 større kommuner, tror Dennis Thiesen, at folk stadig i høj grad stemmer på dem, der bor i samme lokalsamfund som dem selv - og i den forbindelse tror han ikke, at partifarven spiller så afgørende en rolle.

Han er også overbevist om, at det er nødvendigt med en stemme i byrådet for at gøre et lokalsamfund som Idom-Råsted gældende. Og netop her peger han på, at hans chancer for et valg er realistiske, fordi der - i hvert fald endnu ikke - er andre kandidater fra Idom-Råsted-området.

For set gennem hans briller gælder det for et lokalsamfund at satse på én og samme kandidat.

- Det er spild af stemmer at sprede dem på flere kandidater, og det gælder om at tænke lidt strategisk, hvis et område vil have en kandidat valgt ind, mener han.

Det sker sjældent - men det er sket før, at en kandidat kun får én stemme.

- Det ville komme bag på mig, hvis jeg kun fik én stemme - og ja, det ville da i høj grad skuffe mig. Så ville mit politiske liv da være slut, inden det kom i gang, konstaterer han med et stort smil.

Han har besluttet sig for at holde pause fra det frivillige bestyrelsesarbejde i et halvt års tid, mens han giver politik en chance.

Og det er knald eller fald.

- Jeg har ikke tålmodighed til at vente fire år på det næste valg, så hvis jeg ikke bliver valgt, ville jeg nok finde på noget andet at give mig til og en anden måde på at arbejde med det samme, lyder det fra manden, der står nederst på listen.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Birgitte bor ud til trafikeret vej: Det er som om hjernen er på arbejde hele tiden

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stor prisstigning: Så meget skal du betale for at få tømt dine affaldscontainere næste år

Lemvig For abonnenter

Vejdirektorat kender problem: Men det er svært at støjsikre i Klinkby

Erhverv

Britt og Christina åbner ny klinik: Her kan du få plejet dine fødder

Lemvig

Det begynder med et lig blandt auktionens fiskekasser - gymnasielærer har skrevet krimi om kvotekonger i Thyborøn

Lemvig

Fond uddelte 400.000 kroner - stort beløb gik til nyt klokkespil i Harboøre Kirke

Kultur For abonnenter

Iben fra Tjørnevej har hovedrolle i ny Netflix-serie, der vises i over 190 lande: - Jeg kan ikke huske den casting, der sikrede mig rollen

Kultur

Hvorfor er det 'kun' kvinder, der benytter biblioteket?

Lemvig

De betaler, så turister kan køre gratis med toget mellem Lemvig og Thyborøn

Navne For abonnenter

Lis og familien flytter fra Nørrebro: Når man får børn, ser man pludselig sit liv på en anden måde

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig For abonnenter

Efterårets første storm trak gæster til havet - vagtcentral havde travlt, men ikke med stormskader

Erhverv

Malene foran et højdepunkt i de 17 år i Jysk - indvier større og moderniseret butik

Annonce