Annonce
Mærkedage

Han tævede skindet i The Doors

Trommeslageren i bandet The Doors, John Densmore, fylder 75 år. Her ses han vinkende sammen med medlemmer af bandet Jane's Addiction, da The Doors blev optaget i The Hollywood Walk of Fame i 2007. (Arkivfoto) Robyn Beck/Ritzau Scanpix
Han var trommeslager i syrebandet The Doors, hvor han efter Jim Morrisons død sloges for ikke at kommercialisere bandets musik. Nu fylder John Densmore 75 år.
Annonce

75: John Densmore var fra start til slut manden med stikkerne i det nu legendariske amerikanske rockband The Doors.

Søndag den 1. december fylder han 75 år, og trods den fremskredne alder sker det fortsat, at den gråhårede trommeslager med det lille overskæg sætter sig til rette på scenen.

Således er han i starten af januar på plakaten sammen med et andet tidligere Doors-medlem, Robby Krieger, når de to giver en koncert til fordel for hjemløse på spillestedet "The Wiltern" i Los Angeles.

Densmore er selv vokset op i det sydlige Californien, hvor han musisk blev optaget af jazz-genren, før eventyret med The Doors tog fart fra 1965.

I det år voksede bandet ud af gruppen Rick & the Ravens, hvor Densmore ligeledes havde banket løs på skind og bækkener.

Og hvor den karismatiske The Doors-sanger, Jim Morrison, også havde stået i spidsen.

The Doors' succes i sluttresserne var vild, men kortvarig.

Allerede i 1971 blev Jim Morrison fundet død i et badekar i Paris - formentlig af en overdosis heroin - og bandet ophørte med at eksistere.

Siden ragede Densmore uklar med flere af de øvrige bandmedlemmer, der blandt andet ønskede at sælge et af bandets numre til en Cadillac-reklame.

Det ønskede Densmore ikke, og han brugte sin vetoret, da han mente, at det stred mod bandets ånd og Jim Morrisons ønske.

Striden er nu bilagt, og andre Doors-medlemmer som keyboardspilleren Ray Manzarek har sluttet sig til Jim Morrison "on the other side".

For Densmore er det endnu ikke "The End".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Ældre mand overholdt ikke vigepligt

Lemvig

Surfere får sæsonpremiere i Lemvig

Annonce