Holstebro

Handelschef har billeder af hærværk: Stå frem eller hils på politiet

Det er i venstre side af det ene vindue i butikken Thiele, at hærværksmændene har flået julebelysningen ned. Ledninger til lyset er knækket over ved hærværket. Foto: Christian Heegaard Kongsøre

Natten til onsdag blev juleudsmykningen i Holstebro udsat for hærværk. Der er tale om fem unge, danske drenge, fortæller handelschefen, der har politianmeldt hærværket, men som måske vil trække anmeldelsen tilbage, hvis gerningsmænd står frem.

Holstebro: Personalet i to butikker i gågaden mødte onsdag morgen ind til synet af deres julebelysning, som nogen havde revet ned. En del af Thieles udsmykning er helt forsvundet, og også julekæder ved Det Gamle Rådhus er revet ned.

Men nu er gerningsmændene til hærværket måske fundet. Det fortæller handelschefen for Holstebro Handelsstandsforening, Jens Kristian Larsen.

- Der findes rigtig, rigtig fine overvågningsbilleder af dem. Vi kan følge dem gå hele vejen ned gennem gågaden klokken 0.05 i nat, og se det øjeblik, hvor en af dem impulsivt flår julebelysningen ned ved Thiele, siger Jens Kristian Larsen og forklarer, at det er kameraerne i byens butikker, der leverer billederne af gerningsmændene, som handelschefen beskriver som fem unge, danske drenge.

- De er fuldstændigt uopmærksomme på, at der er kameraer, der filmer dem. De går bare og kigger snot op i kameraet, siger Jens Kristian Larsen, der har en formodning om, hvor i byen drengene kan stamme fra, og som allerede nu tror, han kender navnet på én af de fem. Navnene på de resterende fire er han i gang med at finde frem til.

Hærværket er blevet politianmeldt, men handelschefen vil overveje at trække anmeldelsen tilbage, hvis gerningsmændene står frem.

- Men så skal de virkelig også komme hurtigt ud af busken, siger han.

0/0
Annonce
Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Erhverv

Frituregryde skød stikflammer i køkkenet: Hvad gør man så med et fyldt hotel og 168 bryllupsgæster?

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Kultur

Sub Festivalen er i gang: - I Holstebro er det sgu cool at være frivillig

Annonce