Holstebro

Handelslivet gik tomhændet hjem: Ikke godt nok

Det blev ikke til nogen priser i år til handelsbyen Holstebro. Men heller ikke til nabobyerne. Arkivfoto

Holstebro er tidligere blevet kåret som både den bedste, flotteste og hyggeligste handelsby i Danmark. I år løber andre byer med priserne.

Holstebro: Vejle er Danmarks Bedste Handelsby 2018. Tønder den hyggeligste, Sønderborg den flotteste, Aars den bedst markedsførte, Køge den mest servicemindede og Aalborg den mest innovative handelsby.

Holstebro er ingen af delene, og kun i én af de seks kategorier er det lykkedes at komme i top fem - med placeringen som næstbedst i innovation. Holstebro har tidligere vundet flere priser og fik hovedprisen tilbage i 2006.

Ikke godt nok, erkender handelschef Jens Kristian Larsen.

- Men de byer, der stikker af med priserne, er hverken Herning, Ringkøbing, Silkeborg eller Viborg. Det er altså ikke vores primære konkurrenter, noterer Jens Kristian Larsen sig.

Han vil nu sammen med handelsstandsforeningen dykke helt ned i rapporten og nærlæse på hvilken områder, Holstebro har rykket sig den ene eller anden vej. Hvad skal der til for at en by som Holstebro, der har relativt mange parkeringspladser, scorer højere her. Er det udelukkende henvisningsskilte, der mangler?

- Vi kan bruge den til at se, hvor vi er gode, hvad vi kan blive bedre til, og hvor vi kan kopiere noget fra andre. Tag nu Aars, der har vundet prisen for bedste markedsføring. Aars har på ingen måde et lige så stort budget som Holstebro, og byen kom ud i en shitstorm om Danmarks grimmeste juletræ, men man fik vendt det til positiv markedsføring. Så dét her med at tænke mere skævt, kan vi afgjort lære af Aars, siger handelschef Jens Kristian Larsen.

Det er Detail forum og ICP, der står bag kåringen, der sker på baggrund af resultaterne af en kundeinterview undersøgelse samt juryens bedømmelser.

Disse byer vandt priser

Det er Detail forum og ICP, der står bag kåringen af Danmarks Bedste Handelsby og yderligere fem andre priser. Gennemføres for 7. gang.Deltagelse i konkurrencen kræver en tilmelding fra de inviterede byer - i alt 25 byer har tilmeldt sig.

I hver by er der gennemført 100 interviews med kunder, som kommer i midtbyen mindst én gang om måneden.

Derudover har en jury bestående af nøglepersoner fra branchen foretaget en bedømmelse af handelsbyerne på baggrund af et detaljeret spørgeskema, udfyldt af de enkelte byer. Her har de redegjort for, hvad der gør deres bymidte speciel, samt hvordan der bliver arbejdet på at gøre handelsbyen attraktiv.

Juryen består af Berith Mavromatis - BM Arkitekter, Claus Ravn - RealDania, Dorthe Bjerre - Synergii, Jan Wentzel - Paw Sko, Mia Christiernson - Erhvervsstyrelsen, Nina Bang - Aarstiderne og Per Nyborg - ICP.

0/0
Annonce
112

79-årig ribbet på gågaden: Lommetyv hævede stort kontantbeløb

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Annonce