x
Annonce
Erhverv

Handelsstandsformand: Butikker må selv ud ad busken

Casper Frederiksen fra Grand Hotel er konstitueret formand for Struer Handelsstandsforening. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Formanden for Struer Handelsstandsforening forstår frustrationen i de lokale butikker, men opfordrer til at de også selv er proaktive

Struer: Der hersker usikkerhed i butikslivet i Struer by.

Må butiksejerne lukke butikkerne ned frivilligt og stadig modtage hjælp fra regeringens hjælpepakker under corona-krisen?

Eller er de på helt egen hånd, og står de selv med de økonomiske udfordringer?

Casper Frederiksen, der er medejer af Grand Hotel i Struer og formand for handelsstandsforeningen i byen, oplyser, at foreningen lige nu arbejder på at finde ud af, hvordan reglerne hænger sammen.

Og at der vil komme information ud til medlemmerne.

- Vi kommer til at sende en skrivelse ud med det vi ved, men det er ikke noget, der kommer til at redde deres verden, siger Casper Frederiksen.

Annonce

Vi må også give statsapparatet en chance for at få det hele skrevet ned på papir.

Casper Frederiksen, formand for Struer Handelsstandsforening

Forstår frustration

Personligt står han også selv med udfordringerne om de uklare regler. Grand Hotel skal, som så mange andre, lukke restaurantdelen, men ved endnu ikke, hvordan status er med hoteldelen.

Indtil videre holdes hotellet åbent uden mulighed for morgenmad.

- Ingen kan sige helt præcist, hvad de her regler betyder. Vi har specialister, der læser på det, men det er jo heller ikke alting, der er meldt ud endnu. Der er egentlig blevet meldt klart nok ud fra regeringens side om hvad de forventer, og hvordan hjælpepakkerne skal fungere - og det er fedt de rækker så mange hænder ud. Problemet er hvad kravene til de enkelte pakker er, og hvordan man ansøger dem, siger Casper Frederiksen. Han opfordrer butikkerne i handelsstandsforeningen til at have tålmodighed.

- Vi må også give statsapparatet en chance for at få det hele skrevet ned på papir, siger han.

Casper Frederiksen kan godt forstå frustrationen fra butikkerne, der står uden kunder, men endnu ikke ved, om de kan lukke eller få økonomisk kompensation.

Han forstår også irritationen over, at reglerne og fremgangsmåden endnu ikke står helt klart.

- Jeg kan selv sidde og læse udmeldingerne fra top til bund, og sidde tilbage med ligeså mange spørgsmål som da jeg startede, siger han.

Det til trods, så beder han medlemmerne om at slå koldt vand i blodet.

- Vi sidder alle sammen i den situation lige nu, og det er svært. Man er også nødt til selv at være proaktiv, tale med sin revisor og sit bagland og finde ud af, hvilke muligheder man har, siger Casper Frederiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Region

Flere sygehusansatte ramt af covid-19

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Annonce