Annonce
Navne

Hans arbejdsliv er som et trofast ægteskab

Fredag den 13. november fylder administrerende direktør i Demant Søren Nielsen 50 år. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Han kan fejre sølvbryllup med virksomheden, hvor han nu er topchef - i med- og modgang. Fredag den 13. november fylder administrerende direktør i Demant Søren Nielsen 50.

50: De sagde ja til hinanden, da han var 25 år, lige færdig med studiet og klar til at indgå i et seriøst forhold. Inden da havde han dog allerede set sig lun på en alliance.

Det lyder som en kærlighedshistorie - og det er det på mange måder også. Søren Nielsen kan nemlig fejre sølvbryllup med høreapparatkoncernen Demant, hvor han blev ansat, da han var nyudklækket kandidat. Han havde dog allerede skrevet speciale om virksomheden i sin studietid.

Fredag den 13. november fylder administrerende direktør Søren Nielsen 50 år.

Annonce

- Jeg er inderst inde ikke drevet af at skulle nå toppen for derefter at finde en ny top. Jeg kan godt lide udfordringer, jeg kan godt lide at have noget mellem hænderne, og jeg kan godt lidDet fik tidligere på året hele direktionen til at gå ti procent ned i løn. Søren Nielsen førte an med en nedgang på over en million om året.e at nå noget, har han sagt til mediet MedWatch om sin karriere.

Arbejdslivet har budt på både medgang og modgang.

I Søren Nielsens tid er virksomheden vokset, men samtidig har der været alvorlige kriser de seneste par år, efter at han blev topchef i april 2017. Senest har coronakrisen ramt hele verden - og også den danske virksomhed med hovedsæde i Smørum.

Faktisk har nedgangen i indtægter været uden fortilfælde, og det fik tidligere på året hele direktionen til at gå ti procent ned i løn. Søren Nielsen førte an med en nedgang på over en million om året.


Det fik tidligere på året hele direktionen til at gå ti procent ned i løn. Søren Nielsen førte an med en nedgang på over en million om året.


Året før - i 2019 - havde Demant egentlig succes med at løfte omsætningen. Men et alvorligt hackerangreb kostede 550 millioner kroner på driftsresultatet. Det ærgrede Søren Nielsen. Især fordi det påvirkede "vores evne til at eksekvere og gøre det, vi gør bedst - nemlig at levere løsninger, som har stor betydning for millioner af menneskers høresundhed", sagde han.

Søren Nielsen blev færdig med sin en kandidatgrad i industriel ledelse og produktudvikling fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i 1995. Han brugte Demant-virksomheden Oticon som case i sit speciale og blev ansat i virksomheden lige efter sin eksamen.

Frem til 2008 var han ansat i Oticon i forskellige stillinger inden for salg, udvikling og kvalitetssikring. Så blev han chef. Siden steg han yderligere i graderne, da han i 2015 blev viceadministrerende direktør og daværende topchef Niels Jacobsens højre hånd - og kronprins.

I april 2017 overlod Niels Jacobsen så topchefposten til ham. Men Søren Nielsen er ikke bare en mand, der træder i andres fodspor - han sætter også sit eget præg. Symbolsk har han ladet den hæderkronede virksomhed skifte navn fra William Demant til bare Demant.

Privat er Søren Nielsen gift med Henriette Svarre Nielsen, der er professor og overlæge. Parret har tre børn.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Klimatorium vil være verdensførende: ansøgning for millioner er afleveret

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Del af Fabjergvej spærres kl. 11-13 i dag - dobbeltdækkerbus skal bjærges

Struer For abonnenter

Efter bølge af indbrud tog Tina sagen i egen hånd: - Det var bare et spørgsmål om tid, før de også ville komme her

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Leder For abonnenter

Lange testkøer er en hån mod de pligtopfyldende borgere

Sundhedsministeren er smittet med corona

Sport For abonnenter

Fra andenviolin til førsteviolin for Thomas Damgaard: - Det er det jeg spiller håndbold for

Navne

Jan tiltrak masser af udlændinge: Han gjorde en stor indsats for dansk landbrug

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Lemvig

Soldater og beredskabsfolk skal coronateste i det midtjyske

Annonce