Annonce
Lemvig

Hanstorken anses for at være enkemand

Hanstorken ved Holmgårdsvej ved Bækmarksbro er fortsat alene. Når tålmodigheden slipper op, vil han formentligt begynde at flakke rundt for at finde sig en ny mage. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Hunstorken er stadig ikke nået til reden i Bækmarksbro, og nu begynder selv eksperterne at tvivle på, hun har klaret vinteren

Bækmarksbro: Siden 28. marts har hanstorken i Bækmarksbro trofast ventet på sin mage, men hun er endnu ikke dukket op. Derfor begynder selv storkeeksperterne at tvivle på, at hun vil komme.

- Jeg synes, hun burde været nået frem på nuværende tidspunkt. Jeg tror, hun er gået til, siger storkeeksperten Hans Skov.

Storkeparret har ynglet i reden de seneste to år, og hver gang har hanstorken været den første på stedet. Selv om han også de øvrige år har ventet flere uger på sin mage, så er hun under alle omstændigheder bekymrende sent på den i år. Håbet behøver ikke være ude, men det er alligevel mest sandsynligt, at hanstorken er blevet enkemand.

Annonce

Drilsk forår

- Men det er jo også en lang og farefuld tur helt ned til Afrika, siger Hans Skov, som formoder, at hunstorken har overvintret i Afrika, men har mistet livet på turen. Samtidigt har foråret været drilsk for især de storke, der trækker langvejs. De har længe haft modvind, og desuden er der fortsat koldt.

- Så der er ikke kommet mange storke op på Bækmarksbroegnen, erkender Hans Stork.

Og det kan vise sig at være problematisk, for en enlig hanstork skal helst finde sig en ny mage, hvis han skal forblive på reden. Det kræver, at en ny hunstork kommer strejfende forbi og beslutter sig for at slå sig sammen med hanstorken. Hvis de først tilbringer sommeren sammen på reden i Bækmarksbro, lærer de også, hvor de skal møde hinanden næste forår.

- Håbet er ikke ude. Det er ikke unormalt, at der i maj måned kan ske pardannelser, så hanstorken kan stadig nå at finde sig en mage. De vil dog ikke nå at få unger på vingerne nu, siger Hans Skov.

Annonce

Storkeflok

Og måske er der en mulighed for pardannelse, for inden for de seneste par dage er der observeret seks storke, der spankulerer rundt på en mark ved Aulum. Derfor er der stadig håb for, at strejfende storke vil finde helt til Bækmarksbro.

- Storke har en vis tålmodighed, og nogle vender endda tilbage til samme sted, selv om de er enlige. Men de skal jo helst finde en ny mage. Derfor er det ret almindeligt, at de begynder at flakke omkring for at lede efter en ny stork, når de begynder at blive utålmodige, siger Hans Skov.

Sidste år ynglede syv storkepar rundt i landet. I år er der stadigvæk usikkerhed omkring nogle af parrene, så eksperterne har endnu ikke opgjort, om vi får samme antal i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce