Annonce
Lemvig

Har flere planer klar til dimission

Årets første student fra Lemvig Gymnasium skal traditionen tro være med til at hejse flaget, også selv om studenterne får deres hue på en utraditionel måde. Arkivfoto: Benny Gade
Lemvig Gymnasium laver en hue-ceremoni for de nye studenter for at sikre en form for eksamensstemning
Annonce

Lemvig/Nørre Nissum: Der er planer i skuffen for, hvordan dimissionen bliver fejret på Lemvig Gymnasium samt på hf-uddannelsen i Nørre Nissum.

På Lemvig Gymnasium har rektor Bo Larsen flere planer liggende for, hvordan dimissionen kan afvikles. I første omgang afventer han retningslinjer fra Undervisningsministeriet, der skulle komme om få dage. Men der bliver en dimission, siger han.

- Hvis vi kan være op mod 200 personer, så kan vi sagtens lave en dimission. Det kan være, det bliver i etaper, eller at vi laver en dimission kun for elever men uden forældre. Vi ser hvad vi gør, når der kommer retningslinjer, siger Bo Larsen.

Han tilføjer, at han også har en plan liggende i skuffen for, hvordan dimissionen kan forløbe, hvis der kun må være 10 eller 50 personer samlet.

Også i Nørre Nissum afventer man retningslinjerne og venter spændt på, at det bliver 8. april, som er næste skæringsdato for genåbningen af samfundet oven på coronakrisen.

- Vi afventer og ser, hvordan og hvor mange vi må være samlet efter den dato. Vi må gerne være sammen på skolen, hvis vi holder afstand, men hvis der kommer gæster vil kravene være anderledes omkring afstand, siger den pædagogisk administrative leder, Tina Kandborg Gade.

Annonce

Færre mundtlige eksaminer

Lige nu arbejder hun i forskellige modeller for at gennemføre dimissionen, der er planlagt til fredag 26. juni.

- Det er muligt, at vi holder en dimission klassevis, men en anden mulighed er at gennemføre en dimission for de forskellige hold, hvor det så kun vil være for eleverne og altså uden forældre. Der kan også blive tale om at lave en dimission, der foregår på forskudte tidspunkter, siger hun.

HF-eleverne har allerede været til de skriftlige eksaminer, men der er lempet på kravene for de mundtlige eksaminer. Normalt skal HF-eleverne til mundtlig eksamen i alle fag, men i år skal de kun op i dansk og engelsk, mens årskarakteren bliver afgørende i de resterende fag.

I Lemvig er de skriftlige eksaminer også overstået, og afgangseleverne skal kun op til en enkelt mundtlig eksamen. Derfor bliver det en anderledes måde, at studenterne får deres huer, forklarer Bo Larsen.

- Vi har valgt at lave det, vi kalder en hue-ceremoni. Eleverne kommer ind på mit kontor, hvor de får en kuvert med deres årskarakterer, hvorefter de får deres studenterhue, siger rektor.

Han tilføjer, at hver elev må tage op til fire pårørende med, og at der bliver mulighed for at fejre de tre overståede studenterår i en halv time på gymnasiet.

- På den måde får vi stadig noget eksamensstemning, hvor vi kan fejre de glade studenter, siger Bo Larsen.

Studenterne fra Lemvig Gymnasium får udleveret deres karakterer og studenterhuer mandag 22. juni og tirsdag 23. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Danmark

Se Danmark: Bjergtagende solopgang

Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Annonce