Annonce
Sport

Hareide: Vi viser da irerne stor respekt

Åge Hareide på vej ind på Aviva Stadium, hvor han kan sørge for endnu en stor triumf for Danmark. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019)
Åge Hareide tager en snak med Mick McCarthy om balladen, men "vi viser respekt for irerne ved ikke at kunne lide at spille mod dem".
Annonce

FODBOLD: Den danske landstræner Åge Hareide har observeret under sin avislæsning ved morgenbordet, at irerne forsøger at få det til at se ud som om, at de danske spillere ikke har respekt for Irland.

- De udtalelser tager jeg med Mick McCarthy i enrum, men vore spillere har respekt for irerne. De spiller med stort hjerte, og det husker jeg også fra min tid som spiller i Manchester City og Norwich. De var der altid 100 procent. Vi kan ikke lide at spille mod Irland og det kalder jeg respekt, sagde Åge Hareide før aftentræningen på Aviva Stadium.

Åge Hareide har absolut ingen idé om at lade sit hold spille efter, at uafgjort er nok for Danmark til at gå videre.

- Vi spiller helt som normalt. Under VM i Rusland spillede vi mod Frankrig for at få uafgjort og det gjorde franskmændene også. Irland vi fremad på et tidspunkt, men vi vil presse og rent taktisk spille kampen, som vi altid gør, sagde nordmanden.

Christian Eriksen kaldte kampen for en af de største i sin karriere.

- Det er en meget, meget stor kamp. Det vil betyde meget at få lov til at spille en EM-slutrunde med kampe i vores eget land, og derfor skal vi ud og have et resultat mod Irland, sagde han.

- Det ville være stort at kunne give vore fans en eller to kampe i EM-slutrunden i eget land og en stor nat i Dublin i morgen efter kampen, tilføjede Kasper Schmeichel.

Christian Eriksen forventer på ingen måde en gentagelse af 5-1-sejren i VM-playoff-kampen for to år siden på samme stadion.

- Det bliver helt anderledes denne gang. Dengang skiftede irerne i pausen og og gav os meget mere plads i anden halvleg. Opgøret vil blive mindre åbent. Irland vil forsøge at vinde, men der vil blive få chancer, selv om vi selvfølgelig vil prøve at skaffe os plads, sagde fynboen.

Landsholdet er skadesfrit. Der kan være tvivl, om Hareide vælger Andreas Christensen fremfor Mathias Zanka Jørgensen og Lasse Schöne i stedet for Pierre Emile Højbjerg.

Christian Eriksen og Kasper Schmeichel og flere af de øvrige havde top-huerne på ved de to graders varme søndag aften i Dublin. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019)
Vores bud på en dansk startopstilling mod Irland.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce