Annonce
Kultur

Haugaard nyder Haze: En god blanding af unge og gamle

Igen i år er entertaineren Jacob Haugaard konfrencier ved Haze Over Haarum. Her får han en snak med festivalens formand, Hanne Noermark. Foto: Johan Gadegaard

Harboøre: I mere end ti år har Jacob Haugaard været et fast holdepunkt som konferencier på Haze Over Haarum.

Det er han også i år, selv om det er en festival, der i størrelse ikke er i nærheden af det, den plejer at være.

Alligevel er den 69-årige aarhusianske entertainer, der i dag bor på Vestfyn, glad for at være tilbage i Harboøre efter sidste års aflysning af festivalen.

Annonce

- Jeg har altid godt kunnet lide at komme her på festivalen. Der er en god blanding af musik til de gode og de gamle, og så er der en stemning her, som jeg holder meget af. Og som halvt færing er det også dejligt at komme til en egn, hvor man også er vild med at spise tørfisk, siger han.

Selv om han under en normal festival kun er på scenen i nogle få minutter en håndfuld gange om dagen for at præsentere de optrædende, så er hans opgave større end det.

Han går rundt backstage, hvor han hilser på både arrangører, frivillige, musikere og andre, han møder på sin vej.

- Strengt taget er min arbejdsopgave begrænset til fem gange tre minutter, men der er meget mere end det. Jeg er også en stemningsmager, og jeg kender gud og hver mand her efter så mange år, siger Jacob Haugaard, der gennem mange år også har været konferencier på Grøn-koncerterne.

Der er dog en væsentlig forskel mellem den opgave og opgaven i Harboøre.

- På Grøn-turneerne lærer man musikerne at kende, fordi man rejser rundt hele tiden. Her er det arrangørerne og de frivillige, man lærer at kende, for de er de samme år efter år, siger entertaineren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce