Holstebro

Haveforening kan ånde lettet op: 20 centimeter fra at vandet kiggede indenfor

Den store mængde af regn, som er faldet i marts måned, har sat sit synlige præg på Storåen, der har forhøjet vandstand. Foto: Morten Stricker
Det var tæt på, men vandet opgav til sidst enhver tanke om et husvisit i Haveforeningen Storåen i weekenden.

Holstebro: Hvis man ikke skulle have en vandstandsmåler i Haveforeningen Storåen, hvem skulle så? Her er husene særligt udsatte, fordi Storåen slanger sig tæt omkring kolonihaveforeningens 65 huse i det centrale Holstebro.

Vandmåleren er ikke 100 procent officiel, men den virker: Når vandstanden rammer ti meter, rammer det nogle af haveforeningens bygninger. Derfor blev der i den regntunge weekend skelet noget til måleren.

- Det var lige oppe over. Der var et tidspunkt, hvor vi holdt vejret, da vandet nåede 9,80 meter, forklarer formand for Haveforeningen Storåen, Kurt Thrue.

Højere end 9,80 meter ville vandet dog ikke, og siden er det gået på retur. Ifølge Holstebro Kommunes prognoser falder vandet støt de kommende dage.

- Vi er glade for, at det gik, som det endte med at gå. Vi har en SMS-kæde, hvor jeg sender en besked, når det er på tide, at der holdes øje med el-installationer, eller hvis de har en videomaskine stående på gulvet. Nogle husejere er jo mere berørte end andre, siger Kurt Thrue, der vurderer, at særligt ti af de 65 huse er særligt udsatte.

Humøret hos haveforeningsformanden var mandag så højt, at der var plads til lidt ekstra sjov i form af et spørgsmål, som mange sikkert har undret sig over.

- Er det ikke utroligt, at vi ikke blev oversvømmet, når nu det har været den vådeste marts måned i mands minde? Så er det da et rent tilfælde, at vi ikke blev ramt denne gang, siger formanden og ler - og kommer selv med svaret:

- Nej, jeg ved godt, det handler noget om, hvor meget vand, der tages ind ved Thorsminde og så videre.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Lemvig For abonnenter

Bøvling byder på boksning i biler

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce