Annonce
Ulfborg/Vemb

Havnebyens tv-håb er 15 år og bager i frikvarterne

Malou Damgaard Hounisen er en af dem, der dyster om at vinde tv-konkurrencen Den Store Juniorbagedyst på DR. Pressefoto: Carsten Mol
15-årige Malou Damgaard Hounisen forsøger hver lørdag på tv at hive en førsteplads hjem til Thorsminde.

Thorsminde: Lørdag sad de hele familien samlet her i hjemmet på Fjordvænget i Thorsminde. For 15-årige Malou Damgaard Hounisen var en af de otte deltagere i Den store juniorbagedyst, der vises på DR over de kommende lørdage.

Selve optagelserne foregik for et halvt år siden, så Malou må ikke løfte sløret for, hvem der ender med at vinde det.

- Det har på mange måder været overvældende at være med, og lidt sindssygt at hele Danmark ser med - og pludselig ved, hvem man er, siger hun.

I hvert afsnit - på nær det første, ryger en deltager hjem. I det første program gik opgaven på, at deltagerne skulle bage deres fritidsinteresse som kage.

- Så jeg bagte kager på kager. For min fritidsinteresse er jo at bage, for det er hyggeligt at stå i køkkenet, siger hun.

I Den store Juniorbagedyst dyster deltagere mellem 12 og 15 år og kastes ud i noget nær de samme opgaver, som i den "voksne" udgave af programmet, når de forsøger at imponere dommerne Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen.

Annonce

Bagværk i familien

Ingen i Malous tætteste familie går synderligt op i at bage. Men hendes morfar var bager.

- Så det er nok ham, jeg har fået interessen fra. Ham har jeg flere gange været med ude at bage med, og jeg har da også siddet med ved køkkenbordet, fra jeg var helt lille, når min familie har lavet aftensmad, siger hun.


Det har på mange måder været overvældende at være med, og lidt sindssygt at hele Danmark ser med - og pludselig ved, hvem man er.

Malou Damgaard Hounisen, deltager i Den store juniorbagedyst på DR


Det er det kreative i hobbyen, der hver gang lokker hende i gang med bagværket. Og så når hun lige kan finde lidt tid indimellem:

- Det er da sket et par gange her, mens vi har været hjemmeundervist, at jeg er gået ned i frikvarteret lige og sat noget ind i ovnen, griner hun.

Yndlingskagen for den unge bagedyster er cheesecake.

- For der er rigtig mange smagskombinationer, og den er dejlig let og syrlig i det, siger hun.

Annonce

Fremtiden

Om det er som konditor eller bager, fremtiden ligger i, ved hun stadigvæk ikke helt:

- For jeg er måske også bange for at miste interessen for det, hvis det bare bliver noget, man skal lave hele tiden, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce